Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.02.2021, 14:20

Mealco:Σήκωσε $7 εκατ. για να βοηθήσει chefs να κάνουν delivery

Mealco:Σήκωσε $7 εκατ. για να βοηθήσει chefs να κάνουν delivery

Η πανδημία του κορωνοϊού μετάβαλλε τις καταναλωτικές συνήθειες, ενώ οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση τις πωλήσεις των φυσικών καταστημάτων. Απόρροια της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην εστίαση, είναι ο περιορισμός του κόστους λειτουργίας μεγάλων αλυσίδων εστίασης, καθώς επίσης και η αύξηση της κατανάλωσης πράσινης ενέργειας φιλικής προς στο περιβάλλον. Ωστόσο, η πανδημία επιτάχυνε τις τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο, με τις αλυσίδες εστίασης να εστιάζουν στο delivery των προϊόντων τους. Το σημερινό Horeca Open αναδεικνύει άλλη μία τάση στην αγορά, αυτή του dark store. 

ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ
Μια startup, η Mealco, σήκωσε πρόσφατα $7 εκατ. με σκοπό να βοηθήσει τους chefs να λανσάρουν ένα νέο είδος καταστήματος, τα λεγόμενα dark stores. Πρόκειται για χώρους όπου chefs φτιάχνουν πιάτα, τα οποία στέλνονται στους καταναλωτές μόνο μέσω delivery. Επίσης, η κίνηση της νεοφυούς επιχείρησης στοχεύει και στην μείωση του κόστους για τους επιχειρήσεις που θέλουν να μπουν στην εστίαση. 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Chefs και επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην εστίαση, δεν είναι ανάγκη πλέον να στήσουν το δικό τους κατάστημα. Φτιάχνουν ένα e-shop, το προωθούν μέσω διαφήμισης σε social media και google, και στέλνουν τα προϊόντα που παρασκευάζουν κατευθείαν στα σπίτια των καταναλωτών. Μέσω των χρημάτων της Mealco, θα ενοικιαστούν ή θα αγοραστούν χώροι, μέσα στους οποίους οι φιλοξενούμενοι chefs θα παρασκευάζουν τα πιάτα τους.

"ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ"
"Η νέα αυτή τάση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία και είναι δοκιμασμένη από εμάς στο Ισραήλ. Θέλουμε να βοηθήσουμε την εστίαση, οδηγώντας την στην εκμετάλλευση του delivery. Οι κουζίνες που χρησιμοποιούμε είναι τελευταίας τεχνολογίας και μέσα στα stores υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός, προκειμένου οι chefs να παρασκευάζουν τα πιάτα τους. Το delivery των πιάτων γίνεται μέσω της συνεργασίας με πλατφόρμες, όπως:

  • Uber Eats
  • Door Dash
  • Postmates
  • Seamless",

δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της startup, Daniel Simon.