Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.02.2021, 14:17

J.Modiano:Η Πίτα Παν μπαίνει στην αγορά των ...dark stores - Συνεργασία με Munchy's

J.Modiano:Η Πίτα Παν μπαίνει στην αγορά των ...dark stores - Συνεργασία με Munchy's

 Όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ του σημερινού Ηoreca Open, γίνονται ευρύτερες ανακατατάξεις στον χώρο της εστίασης με αφορμή τη νέα διεθνή τάση των dark stores ή αλλιώς των ghost kitchens. Πρόκειται για κουζίνες που ασχολούνται αποκλειστικά με την παρασκευή και το delivery πιάτων, τα οποία διατίθενται μέσω εφαρμογών delivery ή ιδιόκτητου στόλου. Όπως αποκαλύπτει το σημερινό Horeca Open, η Πίτα Πάν είναι η πρώτη μεγάλη αλυσίδα που μπαίνει σε αυτό τον κλάδο. 

"ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ"
"Η συνεργασία μας με την Munchy's είναι το πρώτο βήμα. Προφανώς δεν αφήνουμε την κύρια δραστηριότητά μας, απλά είναι ένα βήμα που κάνουμε στην παρασκευή burgers και στην αποστολή τους στους πελάτες. Η κουζίνα που θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το project θα είναι σε συνεργασία με την Μunchy's και τα προϊόντα θα προορίζονται μόνο για delivery", σημειώνει ο Joe Modiano, CEO της Πίτα Παν. 

"ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ"

"Τα ghost kitchens και γενικότερα η παρασκευή προϊόντων είναι μια τάση που, ήδη, έχει αναδειχθεί στο εξωτερικό. Καλύπτει τη νέα τάση του delivery, ενώ όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε αυτό τον κλάδο δεν έχουν μεγάλα λειτουργικά έξοδα", αναφέρει ο CEO της Πίτα Πάν. 

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΖΙΡΟ
Η εταιρεία είδε τις πωλήσεις της να καταγράφουν διαχειρίσιμη πτώση. Η πτώση αυτή στο σύνολο των καταστημάτων αγγίζει το 30% και αίτια της αποτελούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τη διάδοση του κορωνοϊού. Στόχος της διοίκησης της μεγάλης αλυσίδας, είναι μέσω της νέας συνεργασίας, να καλύψει ένα μέρος από τις χαμένες πωλήσεις. 

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ MALLS
Στα εμπορικά κέντρα η πτώση αγγίζει έως και το 80%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, πως ο κόσμος ακόμη φοβάται να επισκεφθεί κλειστά εμπορικά κέντρα.