Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12.01.2022, 09:00

Οι κρίσιμες αποφάσεις για την εστίαση

Οι κρίσιμες αποφάσεις για την εστίαση

Κρίσιμες αποφάσεις έρχονται σήμερα για την εστίαση. Όλα δείχνουν ότι στο να μείνουν ως έχουν για μία επιπλέον εβδομάδα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις 30 Δεκεμβρίου και τα οποία εκπνέουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου φαίνεται να προσανατολίζονται οι ειδικοί, με βάση και την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Τις αποφάσεις θα λάβουν τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα, προκειμένου να αποφανθούν για τα υφιστάμενα μέτρα.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως εξετάζονταν το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πρώτη κίνηση προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των περιορισμών, αρχής γενομένης από την εστίαση και τη διασκέδαση, τομείς που δέχτηκαν το πιο ισχυρό πλήγμα τους τελευταίους μήνες, λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Ακόμη, όμως, και αν η κυβέρνηση ανάψει το «πράσινο φως» για την επαναφορά της μουσικής στους χώρους εστίασης και διασκέδασης η άρση των περιορισμών δεν αναμένεται πλήρης, αλλά μάλλον σταδιακή, καθώς θα εξακολουθούν να ισχύουν οι υπόλοιπες προδιαγραφές που έχουν θέσει οι ειδικοί, δηλαδή απαγόρευση ορθίων πελατών, ωράριο λειτουργίας τους μέχρι τις 12 το βράδυ και υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.