Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.12.2021, 09:00

Τα μέτρα έρχονται πριν την Πρωτοχρονιά

Τα μέτρα έρχονται πριν την Πρωτοχρονιά

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ελλάδα μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων της Τρίτης, οπότε σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ με εκτόξευση των μολύνσεων στις… 21.567.

Η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού, με τη μετάλλαξη Όμικρον της αυξημένης μεταδοτικότητας να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό, έχει θορυβήσει επιστήμονες και κυβέρνηση για αυτό και θα ληφθούν άμεσα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν αναμένεται τα νέα μέτρα με ωράριο στις εστίαση και λουκέτο από τις 12 το βράδυ θα έρθουν νωρίτερα. Δεν αποκλείεται και άμεσα, την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν σήμερα, Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία καλείται να αποφασίσει σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους μόνο για τη χρονική μετάθεσή τους και όχι το είδος των μέτρων.

Την ίδια στιγμή, μοιάζει πολύ πιθανό να αλλάξει και το καθεστώς λειτουργίας στις καφετέριες ακόμα και από την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στο MEGA.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως έχουμε αυξημένα κρούσματα και η αύξηση της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον είναι φυσιολογικό να σοκάρει. Προσέθεσε ότι παρατηρώντας το ρυθμό μετάδοσης στο εξωτερικό, είναι κάτι που το περιμέναμε και πως πρόκειται για μία μετάλλαξη που μεταδίδεται γρηγορότερα και κυρίως στους νέους ενώ δεν φαίνεται να σημαίνει και έκρηξη νοσηλειών, περαιτέρω επιβάρυνση του συστήματος υγείας και έκρηξη των θανάτων.