Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
28.12.2021, 09:00

Το νέο ωράριο και τα νέα μέτρα στην εστίαση από 3 Ιανουαρίου

Το νέο ωράριο και τα νέα μέτρα στην εστίαση από 3 Ιανουαρίου

Νέα μέτρα μπαίνουν επίσημα σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου. Ο Θάνος Πλεύρης σε έκτακτη ενημέρωση που έκανε, σημείωσε πως οι περιορισμοί αφορούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου. Μάλιστα, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο, να πάρουν παράταση και να μείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πιο αναλυτικά, από τις 3/1 του 2022, καφετέριες και μπαρ κατεβάζουν νωρίτερα ρολά και συγκεκριμένα από τις 00:00 το βράδυ. Ταυτόχρονα, απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες, ενώ σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται έως έξι άτομα.

Παρόλα αυτά, η μουσική θα επιτρέπεται, όμως σε περίπτωση που τα μέτρα δεν εφαρμοστούν, αμέσως θα σταματήσει.

«Άμεσα θα διακοπεί η μουσική, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Επίσης, οι εργαζόμενοι σε εστίαση και νοσοκομεία θα πρέπει να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας, τύπου FFP2 ή KN95.

Από 3 Ιανουαρίου έως τις 16/01 ισχύουν τα εξής:

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  2. Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση.
  3. Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  4. Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία
  5. Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.