Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
28.12.2021, 10:00

Πού πρέπει να φοράμε μάσκα: Τι ισχύει για την εστίαση

Πού πρέπει να φοράμε μάσκα: Τι ισχύει για την εστίαση

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση επαναφέρουν την υποχρεωτικότητα της μάσκας σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Η επαναφορά της καθολικής χρήσης της μάσκας αποτελεί ένα από τα βασικά μέτρα στην προσπάθεια ανακοπής της διασποράς του κορονοϊού, ιδιαίτερα τώρα, υπό τον φόβο της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

Πλέον η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς (συμπεριλαμβανομένης της διασκέδασης και των γυμναστηρίων), λόγω της μεγάλης κινητικότητας λόγω των εορτών.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, υπογράμμισε ότι υπάρχει σύσταση για χρήση της μάσκας για όσο διάστημα οι πελάτες δεν κάθονται, δηλαδή μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι τους. Επίσης, από σήμερα είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας Ν95 (ΚΝ-95) στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην ΚΥΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα σχετικά με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ, περιγράφεται και το πλαίσιο λειτουργίας στις εκκλησίες. Σύμφωνα με το ΦΕΚ από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Σε περίπτωση παράβασης προβλέπονται πρόστιμα 300 ευρώ, όπως συνέβαινε όταν ίσχυε η υποχρέωση μόνο για τους εσωτερικούς χώρους.