Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20.12.2021, 09:00

Μεγάλη Βρετανία: Περιορισμούς σε συναθροίσεις και εστίαση μετά τα Χριστούγεννα

Μεγάλη Βρετανία: Περιορισμούς σε συναθροίσεις και εστίαση μετά τα Χριστούγεννα

Περιορισμούς σε συναθροίσεις και εστίαση μετά τα Χριστούγεννα εξετάξει η Αγγλία, ενώ σύμφωνα με τους Times, τα σχέδια δεν έχουν ακόμα εξεταστεί σε υπουργικό επίπεδο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται πιθανή ανάκληση της Βουλής των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα για να συζητηθούν τα πιθανολογούμενα μέτρα, με ορίζοντα έναρξης ισχύος τις 27 ή 28 Δεκεμβρίου.

Το αποκαλούμενο "lockdown για να σπάσει το κύκλωμα της Όμικρον" θεωρείται ότι θα μπορούσε να βασιστεί στα μέτρα που ίσχυαν στην Αγγλία την άνοιξη, όταν η χώρα άρχισε να χαλαρώνει το γενικό απαγορευτικό.

Αυτό θα σήμαινε απαγόρευση συναντήσεων σε κλειστούς χώρους εκτός για λόγους εργασίας και λειτουργία των καταστημάτων εστίασης μόνο στους υπαίθριους χώρους τους με παραγγελίες στο τραπέζι. Καταστήματα λιανικής και σχολεία θα έμεναν ανοιχτά και ενώ δε θα υπήρχε επίσημη εντολή για τον κόσμο να μείνει στο σπίτι, θα επιτρέπονταν οι συναθροίσεις μόνο σε ομάδες των έξι και μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Θα επέστρεφε η οδηγία αυστηρής απομόνωσης για τους πιο ευπαθείς και θα έμπαινε όριο 15-30 προσκεκλημένων σε γάμους και κηδείες.