Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
16.12.2021, 12:00

Οι τεχνικές πρόσληψης θα απασχολήσουν τα εστιατόρια το 2022

Οι τεχνικές πρόσληψης θα απασχολήσουν τα εστιατόρια το 2022

Παρά τις μεγάλες πιέσεις υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους υπεύθυνους εστιατορίων να προετοιμαστούν για ένα χρόνο συνεχών αλλαγών. Με το 2021 να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, οι υπεύθυνοι εστιατορίων περιμένουν το 2022με συγκρατημένη αισιοδοξία. 

Οι πολυάριθμες αλλαγές τόσο στη συμπεριφορά των καταναλωτών όσο και στην αγορά εργασίας έχουν ήδη αφήσει μόνιμο αντίκτυπο στους εστιάτορες. 

Μέσα σε αυτό το σκηνικό οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού εστιατορίων εργάζονται για να προσλάβουν, να καλλιεργήσουν και να διατηρήσουν το κατάλληλο ταλέντο.

Μια σημαντική τάση που θα απασχολήσει το 2022 είναι οι πρακτικές προσλήψεων και προσωπικού, με μεγαλύτερη έμφαση στις εσωτερικές προσλήψεις και την αναβάθμιση δεξιοτήτων.

Με την αναβάθμιση των δεξιοτήτων έρχεται το πρόσθετο πλεονέκτημα της ενισχυμένης εμπιστοσύνης, της μεγαλύτερης αίσθησης του ανήκειν και της βαθύτερης διαπροσωπικής εμπιστοσύνης . Επιπλέον, οι δεξιότητες που μερικές φορές θεωρούνται δευτερεύουσες σε σχέση με τους ρόλους του εστιατορίου, είναι πολύ πιο πιθανό να είναι πολύτιμες στη στρατολόγηση μετά την COVID-19. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα πρέπει να συμπεριλάβουν την επίλυση προβλημάτων, τις εγγενείς ηγετικές ικανότητες, ακόμη και την ικανότητα πωλήσεων και την τεχνογνωσία στα κριτήρια αναζήτησής τους.