Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.12.2021, 12:00

Η επιθετική στρατηγική της Fat Brands

Η επιθετική στρατηγική της Fat Brands

Η Fat Brands βρίσκεται σε μία φάση διαρκών εξαγορών. Ο όμιλος εστιατορίων ανακοίνωσε τέσσερις εξαγορές επωνυμίας τους τελευταίους πέντε μήνες, αλλά είναι έξυπνη η επιθετική προσέγγιση;

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Fat Brands ήταν γνωστή κυρίως για την κορυφαία επωνυμία της, Fatburger, προτού αποκτήσει αρκετές αλυσίδες το 2018 και το 2019, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις της και εισχωρώντας στην κατακόρυφη θέση με την εξαγορά της Hurricane Grill & Wings. Αυτές τις μέρες, η Fat Brands κάνει τις κινήσεις της με μια εξαγορά κάθε μήνα.

Με τέσσερις αγορές είτε σε εξέλιξη, είτε ολοκληρωμένες τους τελευταίους πέντε μήνες (συμπεριλαμβανομένων των Global Franchise Group, Twin Peaks, Fazoli's και, πιο πρόσφατα, Native Grill & Wings), η Fat Brands — με επικεφαλής τον CEO Andy Wiederhorn — απέκτησε φήμη το 2021 για επιθετική κερδοσκοπική στρατηγική. Αλλά θα βγει κερδισμένη η Fat Brands από αυτό το ξεφάντωμα αγορών μετά την πανδημία;

"Θέλουμε να αναπτύξουμε τις μάρκες που έχουμε ήδη", είπε ο Andy Wiederhorn στο Nation's Restaurant News. "Στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε να αποκτούμε στρατηγικά ενδιαφέρουσες εταιρείες, που είτε είναι εύκολο να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα μας… είτε εναλλακτικά, εάν βρούμε μια επωνυμία που έχει υψηλές ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως η Twin Peaks, τότε θα τους αφήσουμε να το τρέξουν, γιατί δεν θέλουμε να χαλάσουμε τη δυναμική ανάπτυξης".

Η νέα εποχή για τα Fat Brands ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν η εταιρεία εξαγόρασε την αλυσίδα Johnny Rockets από την Sun Capital Partners με σκοπό να επαναφέρει τη μάρκα στις ρίζες της στα εστιατόρια της δεκαετίας του '50.

Ο Wiederhorn είπε ότι οι επιθετικές κινήσεις ταιριάζουν με την πρωταρχική στρατηγική της εταιρείας, η οποία είναι να επικεντρωθεί περισσότερο στην επέκταση και λιγότερο στο πόσο καλά θα συνδυάστουν αυτές οι μάρκες.

Ωστόσο, η Fat Brands δεν κάνει απλώς ένα ξεφάντωμα για ψώνια και λέει "ναι" σε κάθε κερδοφόρα ευκαιρία που έρχεται να της χτυπήσει την πόρτα. Ο Wiederhorn είπε ότι η ομάδα του έχει απορρίψει "πιθανώς 10 φορές τον αριθμό των προσφορών που έχουμε κάνει"...