Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
14.12.2021, 09:00

ΗΠΑ: Το 86% των ιδιοκτητών εστιατορίων και μπαρ πιστεύουν ότι θα κλείσουν χωρίς επιχορήγηση

ΗΠΑ: Το 86% των ιδιοκτητών εστιατορίων και μπαρ πιστεύουν ότι θα κλείσουν χωρίς επιχορήγηση

Πάνω από το 86% των ιδιοκτητών εστιατορίων και μπαρ πιστεύουν ότι θα κλείσουν χωρίς επιχορήγηση από το Restaurant Relief Fund, σύμφωνα με έρευνα της Independent Restaurant Coalition.

Αυτό το στοιχείο δείχνει αύξηση 4% στους ιδιοκτήτες που ανέφεραν την ίδια πεποίθηση τον Σεπτέμβριο.

Σχεδόν ένας στους πέντε ιδιοκτήτες εστιατορίων στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι η πιστωτική του βαθμολογία μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να λάβει άλλα δάνεια, μεταξύ άλλων από προγράμματα Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων.

Το IRC ασκεί πιέσεις για πρόσθετες επιχορηγήσεις RRF εδώ και μήνες. Άλλωστε, το 60% των καταναλωτών άλλαξαν τις διατροφικές τους συνήθειες, λόγω της παραλλαγής delta, σύμφωνα με έρευνα του IRC, και οι πωλήσεις εστιατορίων μειώθηκαν τον Αύγουστο από τον Ιούλιο λόγω της παραλλαγής, σύμφωνα με το Black Box Intelligence.

Ορισμένες αλυσίδες, συμπεριλαμβανομένων των McDonald's, έκλεισαν ξανά τις τραπεζαρίες τους λόγω της παραλλαγής delta - μια κίνηση που οι περισσότεροιδεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, καθώς δεν έχουν drive-thrus. Η Omicron έχει επίσης επηρεάσει την εμπιστοσύνη στον κλάδο και το 69% των ιδιοκτητών εστιατορίων ανησυχεί έντονα για την επίδραση της παραλλαγής στην ανάκαμψή τους.

Το IRC σημειώνει ότι σχεδόν 200.000 εστιατόρια δεν έλαβαν επιχορήγηση από το RRF στον πρώτο και μοναδικό γύρο του προγράμματος και μόλις 101.004 από τα 500.000 ανεξάρτητα καταστήματα που λειτουργούν στις Η.Π.Α..