Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.12.2021, 09:00

Starbucks: Γιατί δεν θέλει η διοίκηση τη δημιουργία του πρώτου συνδικάτου στις ΗΠΑ

Starbucks: Γιατί δεν θέλει η διοίκηση τη δημιουργία του πρώτου συνδικάτου στις ΗΠΑ

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει πυροδοτήσει η κάλπη που στήθηκε ανάμεσα στους baristas τριών μαγαζιών Starbucks, στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα ψήφισαν κατά πλειοψηφία "ναι" και η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου στον διεθνή οικονομικό Τύπο.

Η διοίκηση του Ομίλου έχει θορυβηθεί φοβούμενη το μήνυμα που θα σταλεί προς την αγορά και τους επενδυτές και την συνέχεια που μπορεί να έχει και σε άλλα καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Επί τέσσερις μήνες, η διοίκηση έκανε ότι μπορούσε για να εναντιωθεί στην πρωτοβουλία.

Οι εργαζόμενοι, μέσω και του νέου συνδικάτου, θα πιέσουν για περισσότερες προσλήψεις, καλύτερους μισθούς και καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού στο μακροσκελές και πολύπλοκο μενού ποτών της αλυσίδας.

Η διοίκηση έσπευσε να προσφέρει καλύτερους μισθούς στους εργαζομένους στα εν λόγω καταστήματα, προκειμένου να σταματήσει την εκλογική διαδικασία, όμως εκείνοι προτίμησαν να προχωρήσουν στην οργάνωση της κάλπης.