Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
10.12.2021, 12:00

Μ. Βρετανία: Τα νέα μέτρα έφεραν αντιδράσεις στην εστίαση

Μ. Βρετανία: Τα νέα μέτρα έφεραν αντιδράσεις στην εστίαση

Πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού και της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον εξήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η παραλλαγή Όμικρον διαδίδεται ταχύτερα από τη Δέλτα. Στο πλαίσιο αυτό, η Βρετανία προχώρησε στο plan b.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα , τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα, αφορούν μεταξύ άλλων, στην επέκταση της χρήσης μάσκας και στη σύσταση της τηλεργασίας, όπου είναι δυνατό.

"Πηγαίνετε στη δουλειά σας αν πρέπει να πάτε, αλλά εργαστείτε από το σπίτι αν αυτό είναι δυνατό", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υιοθετείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα αρνητικό τεστ για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και άλλους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος.

Οι πρώτες αντιδράσεις στην εστίαση - Ξεμένουν από ρευστό οι παμπ

Οι εταιρείες εστίασης έχουν προειδοποιήσει ότι αντιμετωπίζουν κατάρρευση της ζήτησης την πιο κρίσιμη εποχή του χρόνου λόγω της νέας οδηγίας της κυβέρνησης για εργασία από το σπίτι.

Τα νέα μέτρα χαρακτηρίζονται ως πλήγμα σε παμπ, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο Clive Watson, επικεφαλής αλυσίδας παμπ, είπε ότι ορισμένες παμπ θα μπορούσαν να "ξεμείνουν από μετρητά" χωρίς επιπλέον βοήθεια από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει νέα μέτρα οικονομικής στήριξης.