Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.03.2021, 23:55

Saudi΄s Foodics:Οι επενδυτές έριξαν $20 εκατ. στην εταιρεία

Saudi΄s Foodics:Οι επενδυτές έριξαν $20 εκατ. στην εταιρεία

 Παρά την πανδημία του κορωνοϊού και τις οικονομικές επιπτώσεις στον κλάδο Horeca, oι επενδυτές συνεχίζουν να δείχνουν ενεργό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον κλάδο του food & beverage. Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν πλατφόρμες delivery και εταιρείες νεοφυείς, που δραστηριοποιούνται στο marketing και στη συλλογή data, για εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών. Η Foodics, εταιρεία με έδρα στην Σαουδική Αραβία και αντικείμενο το restaurant management, συγκέντρωσε $20 εκατ. από επενδυτές. Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν, θα επενδυθούν στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Σαουδική Αραβία και στη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στις πλατφόρμες management, που δημιουργεί και εμπορεύεται η Foodics. Ανάμεσα στους επενδυτές, θα δει κανείς:

  • Elm
  • Derayah Ventures
  • Endeavor Catalyst


ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ
Η start-up ξεκίνησε με cloud συστήματα POS, τα οποία προμηθεύονταν εστιατόρια. Η εταιρεία ανέπτυξε τις τεχνολογίες της και πλέον, έχει εξελιχθεί σε εταιρεία fintech στον κλάδο τροφίμων και ποτών της Σαουδικής Αραβίας. Με τα κεφάλαια αυτά, εκτός από την επέκτασή της στην Σαουδική Αραβία, η Foodics σχεδιάζει ανάπτυξη και σε νέες αγορές στην Αίγυπτο και το Ισραήλ. Η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 10.000 εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο Food and Beverage Industry, και οι υπηρεσίες, που πλέον παρέχει, περιλαμβάνουν:

  • Cloud Pos
  • Λογισμικά για management εστιατορίων
  • Διαχείριση προμηθειών
  • Ψηφιακό μενού
  • Ηλεκτρονικές προπαραγγελίες

"ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 2021"
Ο Ahmad Al-Zaini, CEO της εταιρείας, σημειώνει πως, "είμαστε πολύ χαρούμενοι, που οι επενδυτές μας εμπιστεύτηκαν και πιστεύουν στους στόχους της εταιρείας. Ξεκινήσαμε θετικά το 2021 και στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξή μας, τόσο στην Σαουδική Αραβία, όσο και σε νέες αγορές".