Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.03.2021, 23:53

Allset:Η start-up που σήκωσε $8,25 εκατ.

Allset:Η start-up που σήκωσε $8,25 εκατ.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση τις πωλήσεις των επιχειρήσεων εστίασης, διεθνώς. Ωστόσο η ραγδαία αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων έχει οδηγήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό αρκετών επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες, με το βλέμμα στο μέλλον, αλλάζουν λογισμικά, εισάγουν ηλεκτρονικές παραγγελιοληψίες και ενισχύουν τις ανέπαφες συναλλαγές. Μέσα σε αυτό το κλίμα, υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες τραβούν το ενδιαφέρον των επενδυτών και οι οποίες θεωρούν πως είναι μια καλή περίοδος να τοποθετηθούν. Η start-up Allset είναι μία τέτοια εταιρεία, η οποία άντλησε από επενδυτές $8,25 εκατ. Η εταιρεία ηλεκτρονικών προπαραγγελιών εκτιμάται πως ξεπερνά σε αξία τα $55 εκατ., ενώ καταγράφει ετήσια άνοδο του τζίρου έως 8,9%. Η Allset παρέχει λογισμικά, τα οποία βοηθούν στην οργάνωση του budget και του supply chain επιχειρήσεων εστίασης, ενώ παρέχει υπηρεσίες προπαραγγελίας προς τους καταναλωτές. 

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Μέχρι σήμερα, η ανάπτυξη της Allset είναι ραγδαία. Μαζί της συνεργάζονται περίπου 2.500 εστιατόρια, το 30% των οποίων όμως, η εταιρεία θεωρεί πως θα κλείσει. Το υπόλοιπο 70% θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ενώ η πρόβλεψη της Διοίκησης της start-up είναι πως η εστίαση θα αρχίσει, να ανακάμπτει σταδιακά από το β'εξάμηνο του έτους και ύστερα. 

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με τα χρήματα που σήκωσε από τους επενδυτές, η εταιρεία αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλες πολιτείες, ενώ θα ενισχύσει την παρουσία της στις δύο κύριες αγορές της, αυτές των:

  • Νέα Υόρκη
  • Λος Άντζελες

Σημειώνεται πως η νεοφυής επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν τέσσερα χρόνια, ενώ τα τελευταία δύο καταγράφει ραγδαία ανάπτυξη. Η εφαρμογή ενδιαφέρεται για τα τοπικά μικρότερα εστιατόρια, τα οποία δεν έχουν οργανωμένες δομές για προπαραγγελίες.