Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
01.12.2021, 18:00

Ακυρώσεις κρατήσεων στην εστίαση έφερε η Omicron

Ακυρώσεις κρατήσεων στην εστίαση έφερε η Omicron

"Είχαμε 20 ακυρώσεις το Σαββατοκύριακο, κυρίως για χριστουγεννιάτικα πάρτι. Οι πελάτες τηλεφώνησαν για να μας πουν ότι δεν ήταν σίγουροι τι θα συνέβαινε σε λίγες εβδομάδες, επομένως προτιμούσαν να ακυρώσουν τώρα".

Αυτή την κατάσταση περιγράφουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης στη Μ. Βρετανία.

Ο Damian Wawrzyniak, ένας βραβευμένος σεφ, είναι ένας από τους πολλούς στον κλάδο της φιλοξενίας που ανησυχεί για τον αντίκτυπο που έχει στην επιχείρησή του η παραλλαγή Omicron.

Ο κλάδος λειτουργεί χωρίς περιορισμούς από τις 19 Ιουλίου, αλλά υπάρχουν φόβοι από τους πελάτες.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι ορισμένα μέτρα θα μπορούσαν να επιστρέψουν μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

"Η εστίαση περίμενε τα Χριστούγεννα και αν δεν είναι αυτό που περιμέναμε, θα υπάρξουν θύματα σε ολόκληρο τον κλάδο", είπε ο κ. Wawrzyniak, που διευθύνει το House of Feasts στο Peterborough.

Ο Sam Morgan, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των εστιατορίων Craft and 8, είπε στο BBC ότι μια εταιρική κράτηση για μια ιδιωτική ακυρώθηκαν τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση της νέας παραλλαγής Covid.

Είπε ότι η επιχείρηση, η οποία είχε κλείσει τραπέζι για 12 άτομα, του είπε ότι άλλαξε την πολιτική της και θα κοιτάξει να κάνει εκ νέου κράτηση τον Ιανουάριο.