Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
19.11.2021, 09:00

Το πρώτο Starbucks σε συνεργασία με την Amazon

Το πρώτο Starbucks σε συνεργασία με την Amazon

Νέο κατάστημα καφέ χωρίς ταμεία εγκαινίασε την Πέμπτη η Starbucks σε συνεργασία με την Amazon Go. Είναι ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα κατάστημα στην Νέα Υόρκη. Σε αυτό οι πελάτες παίρνουν ένα καφέ η ένα σάντουιτς από το ράφι και απλώς βγαίνουν … έξω, καθώς μπορούν να παραγγείλουν τον καφέ τους μέσω της εφαρμογής Starbucks και να τον παραλάβουν αυτόματα. Ακόμη, για να καθίσουν σε τραπέζια ή να πάρουν σνακ από τα ράφια πρέπει να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα, την εφαρμογή Amazon ή την εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου Amazon One.

Όπως γράφει το CNN, μετά την πανδημία και τη μαζική στροφή του κόσμου προς τις online παραγγελίες τα Starbucks δημιούργησαν μια στρατηγική βασισμένη σε αυτή την αλλαγή.

Στις αστικές περιοχές, για παράδειγμα, άνοιξαν νέα καταστήματα μόνο για αυτόματες παραλαβές, ενώ στις προαστιακές αύξησαν τα drive-thrus. Επιπλέον εντός του 2022 θα ανοίξουν τρία ακόμη καταστήματα χωρίς ταμεία , σε συνεργασία με την Amazon.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο αναμόρφωσης του δικτύου καταστημάτων της Starbucks, η οποία πέρυσι είχε ανακοινώσει πως σκοπεύει να κλείσει και να συγχωνεύσει περισσότερα από 400 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.