Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.11.2021, 09:00

Βρετανία: Απαραίτητες πολλαπλές αυξήσεις τιμών μετά τα Χριστούγεννα

Βρετανία: Απαραίτητες πολλαπλές αυξήσεις τιμών μετά τα Χριστούγεννα

Ορισμένες επιχειρήσεις horeca ektimo;yn ότι θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές για τους πελάτες δύο ή τρεις φορές πριν από τον Απρίλιο του 2022, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της UKHospitality, Kate Nicholls.

Μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων του κοινοβουλίουπροειδοποίησε ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει "έντονη πίεση" στα περιθώρια γύρω από τα Χριστούγεννα.

Τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και η αδυναμία πολλών επιχειρήσεων να αυξήσουν τις τιμές κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα οδηγούσαν σε περαιτέρω πληθωρισμό τιμών το νέο έτος, προειδοποίησε.

"Πολλές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες έχουν προκρατηθεί και πολλές από αυτές θα μεταφερθούν από πέρυσι, επομένως η τιμή δεν είναι πάντα τόσο ευέλικτη όσο θα μπορούσε να είναι", είπε.

"Έτσι, θα δείτε μια πραγματικά έντονη συμπίεση των περιθωρίων κέρδους ενόψει των Χριστουγέννων", επεσήμανε.

Είπε ότι αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις κόστους, που θα μετακυλίονται στους πελάτες, προσθέτοντας: "Ορισμένες από τις επιχειρήσεις μας αναμένουν τρεις αυξήσεις τιμών για τους καταναλωτές πριν από τον Απρίλιο".