Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
10.11.2021, 09:00

Γιατί ο CEO της McDonald's αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη

Γιατί ο CEO της McDonald's αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη

Ο CEO της McDonald's, Chris Kempczinski, έχει ζητήσει πολλές φορές συγγνώμη από τους υπαλλήλους των ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη γραπτών SMS  με τη δήμαρχο του Σικάγο, Lori Lightfoot, για τους θανάτους δύο παιδιών από πυροβολισμούς.

Ο Chris Kempczinski συναντήθηκε με υπαλλήλους τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και διαδικτυακά για να συζητήσουν το θέμα και ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη για τα σχόλιά του μετά τη δημοσιοποίηση των κειμένων.

Τα SMS τα αντάλλαξε μία μέρα μετά την είδηση για την 7χρονη Jaslyn Adams, που πυροβολήθηκε θανάσιμα, ενώ καθόταν σε ένα McDonald's drive-thru. Αυτό έγινε αμέσως μετά τη δολοφονία του 13χρονου, Adam Toledo, από έναν αστυνομικό του Σικάγο τον Μάρτιο. Στην ανταλλαγή, ο Kempczinski είπε ότι "οι γονείς απέτυχαν με αυτά τα παιδιά". Τα κείμενα δημοσιοποιήθηκαν, προκαλώντας αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στα κεντρικά γραφεία της McDonald's.

"Μου έλειπε η ενσυναίσθηση και η συμπόνια για αυτές τις οικογένειες. Αυτό είναι ένα μάθημα που θα κουβαλήσω μαζί μου", είπε ο Kempczinski.

Ο Kempczinski είναι CEO για δύο χρόνια, καθώς η εταιρεία απέλυσε τον πρώην CEO, Steve Easterbrook, για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας.