Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
09.11.2021, 12:00

"Ψάχνετε για τα καλύτερα γαλλικά εστιατόρια; Κάντε βόλτα στο Λονδίνο, όχι στο Παρίσι"

"Ψάχνετε για τα καλύτερα γαλλικά εστιατόρια; Κάντε βόλτα στο Λονδίνο, όχι στο Παρίσι"

Είναι πιο έυκολο να βρεις καταπληκτικό γαλλικό φαγητό στο Λονδίνο παρά στο Παρίσι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Guardian. 

Το Maison François στο St James's, είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Υπάρχει η ένδοξη Brasserie Zédel, το Otto's. Και η λίστα συνεχίζεται.

Όπως γράφει ο Guardian, φυσικά, υπάρχουν καλά γαλλικά εστιατόρια στο Παρίσι. Αλλά ο εντοπισμός τους μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολος. 

Η αδυναμία της τοπικής κουλτούρας τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου σε σύγκριση με τη Γαλλία, την Ιταλία ή την Ισπανία, τελικά γίνεται πλεονέκτημα. Οι σεφ δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το τι κάνουν οι άλλοι. Μπορούν να βγάλουν δικές τους πρωτότυπες συνταγές. Μπορούν να το κάνουν με τον τρόπο τους.

Αυτά τουλάχιστον λέει ο Jay Rayner, που είναι ο κριτικός εστιατορίων του Observer.

"Σίγουρα αξίζει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή τη στιγμή οι περιορισμοί του Covid-19 έχουν κάνει τα ταξίδια ταλαιπωρία. Ούτε η γραφειοκρατία, ούτε το rapid στη μύτη σας βοηθούν στην πέψη. Στο Λονδίνο μπορείς να φας καλύτερο γαλλικό φαγητό από ό,τι στο Παρίσι, καλύτερα ιταλικά από ό,τι στη Ρώμη και καλύτερα ισπανικά από ό,τι στη Βαρκελώνη... Θέλετε ακόμα να ταξιδέψετε; Πάρε τη συμβουλή μου. Απλώς βγείτε έξω για δείπνο", γράφει.