Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
26.10.2021, 09:00

Η Burger King κόβει τα χάρτινα κουπόνια

Η Burger King κόβει τα χάρτινα κουπόνια

Η Burger King αποφάσισε να μειώσει τα εκπτωτικά κουπόνια. Συγκεκριμένα, η αλυσίδα fast-food μειώνει τη συχνότητα με την οποία χρησιμοποιεί κουπόνια για να φέρει τους πελάτες στην πόρτα και δεν αποκλείεται να τα καταργήσει τελείως.

Προφανώς, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας, οι νεότεροι καταναλωτές δεν τα χρησιμοποιούν αρκετά. Το Burger King θέλει να ξοδέψει τα χρήματά σε προσφορές που θα τους φέρουν στην πόρτα. «Παραδοσιακά ήταν ένα σημαντικό κανάλι», δήλωσε ο Jose Cil, Διευθύνων Σύμβουλος της Restaurant Brands International. «Αλλά η αποτελεσματικότητά του έχει μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, ειδικά με τους νεότερους καταναλωτές».

Η αλυσίδα παραδοσιακά βομβάρδισε την αγορά με προσφορές και χάρτινα κουπόνια.

Οι πωλήσεις της Burger King κινούνται πίσω από τους ανταγωνιστές και αυτό πιθανότατα συνεχίστηκε το τρίτο τρίμηνο, καθώς μειώθηκαν κατά 1,7%. Αυτό προστίυεται σε μια πτώση 3,2% την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Η κατάργηση των κουπονιών επηρέασε τις πωλήσεις της αλυσίδας στα καταστήματα το τρίτο τρίμηνο, είπε ο Cil.

Η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε ψηφιακά κανάλια, μέσω του προγράμματος Royal Perks.

H Restaurant Brands International, ιδιοκτήτρια εταιρεία των αλυσίδων εστιατορίου Burger King και Tim Hortons, ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Τα έσοδα ωστόσο διαμορφώθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα των προσδοκιών, καθώς ο κορονοϊός συνέβαλε στις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και του εργατικού δυναμικού.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα $221 εκατ.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 11,8% στα $1,495 δισ., ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για $1,522 δισ..

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις για τα Burger King αυξήθηκαν 7,9% ενώ αυτές της Tim Hortons αυξήθηκαν 8,9%.

Ειδικά η δεύτερη, ακόμη και πριν από την πανδημία, αγωνιζόταν να προσελκύσει πελάτες. Η βραδύτερη ανάκαμψη του Καναδά από την Covid-19 έχει επηρεάσει την αύξηση των πωλήσεων της Tims.

Πάντως στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι όλες οι κατηγορίες προϊόντων της, εξαιρουμένου του ζεστού καφέ, έχουν επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία ή υψηλότερα.