Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.10.2021, 11:33

Delivery μπίρας και sushi με... drone στο Ισραήλ

Delivery μπίρας και sushi με... drone στο Ισραήλ

Στο... delivery φαγητού αξιοποιεί την τεχνογνωσία του στην αγορά των drones το Ισραήλ.
Στη διάρκεια επίδειξης, που πραγματοποιήθηκε σε παραλία του Τελ Αβίβ, τρία drones -τα δύο μεταφέροντας σούσι και το τρίτο μπίρα- πέταξαν στον ισραηλινό ουρανό, προτού προσθαλασσωθούν.
Η πτήση τους οργανώθηκε από την High Lander, μια ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στον έλεγχο της κυκλοφορίας για αυτόνομα drones, και την Cando, η οποία βοηθά στη χάραξη στρατηγικών drone για πελάτες.
“Το να πετάς ένα μόνο drone, δεν αποτελεί σημαντικό ζήτημα”, δήλωσε στο AFP ο Διευθύνων Σύμβουλος της High Lander, Alon Abelson. “Μιλάμε για πολλά drones... που προέρχονται από διαφορετικούς κατασκευαστές drones, αλλά εξακολουθούμε να παρακολουθούμε με το λογισμικό μας και μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι δεν συγκρούονται μεταξύ τους”, πρόσθεσε.

Πρωτοβουλία $6 εκατ.

Η επίδειξη ήταν μέρος κοινής πρωτοβουλίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ύψους 20 εκατ. σέκελ ή περίπου $6 εκατ., για την προώθηση της τεχνολογίας drones του Ισραήλ.

Επέκταση και στον χώρο των φαρμάκων
Η Daniella Partem, η οποία ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής, στην Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας, δήλωσε ότι, στο μέλλον, φαντάζεται χιλιάδες drones, να πετούν ταυτόχρονα στις πολύβουες πόλεις, μεταφέροντας ιατροφαρμακευτικό υλικό, παρέχοντας υποστήριξη στις αποστολές της αστυνομίας και επιταχύνοντας την παράδοση φαγητού σε πακέτο.
“Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική αγορά στο Ισραήλ, που να μην κυριαρχείται από μια εταιρεία. Αν καταφέρουμε να απομακρύνουμε τα οχήματα από τους δρόμους, στρέφοντάς τα στους αιθέρες, μπορούμε να επηρεάσουμε την κίνηση, μπορούμε να μειώσουμε τη μόλυνση του αέρα… μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, ασφαλέστερο περιβάλλον για την παράδοση αγαθών”, επεσήμανε.