Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.03.2021, 19:43

NRA:Αύξηση των πωλήσεων εστιατορίων κατά 10,2% φέτος στα $548,3 δισ.

NRA:Αύξηση των πωλήσεων εστιατορίων κατά 10,2% φέτος στα $548,3 δισ.

Οι πωλήσεις σε καταστήματα εστίασης και μπαρ των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν κατά 10,2% το 2021 και να αγγίξουν το ποσό των $548,3 δισ., καθώς οι καταναλωτές θα αναζητήσουν την εμπειρία της εκτός οικίας εστίασης και διασκέδασης, κάτι που στερήθηκαν το 2020.
Η πρόβλεψη αυτή ανήκει στην National Restaurant Association (ΝRΑ), τον πιο σημαντικό φορέα του κλάδου εστίασης στη χώρα. Αυτή η αύξηση αναμένεται πως θα καλύψει μέρος μόνο της απώλειας του 19,2% στις πωλήσεις των εστιατορίων και των μπαρ κατά τη διάρκεια του 2020. Στην έκθεση ‘State of the Industry 2021’ που δημοσίευσε η ΝRΑ, το 2021 χαρακτηρίζεται ως "η πιο δύσκολη χρονιά για τη βιομηχανία εστιατορίων".

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Η ανάκαμψη των πωλήσεων θα είναι ελαφρώς ισχυρότερη για τις επιχειρήσεις που παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες, με την NRA να προβλέπει αύξηση 10,7% στις ονομαστικές πωλήσεις των εστιατορίων εκείνων που χτυπήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.
Τα εστιατόρια, τα οποία προσφέρουν αποκλειστικά και μόνο υπηρεσίες σάλας, θα σημειώσουν αύξηση της τάξης του 7,6%, με αποτέλεσμα η πραγματική, συνολική ανάπτυξη για το σύνολο του κλάδου να προσδιορίζεται σε 6,7%. Ακόμα κι έτσι όμως, οι ειδικοί στις ΗΠΑ προβλέπουν ότι τα εστιατόρια με πλήρη εξυπηρέτηση δεν θα ανακτήσουν τα $85,5 δισ., που χάθηκαν συλλογικά κατά τη διάρκεια του 2020. Οι πωλήσεις στον τομέα των εστιατορίων σάλας μειώθηκαν πέρυσι κατά 30%- μεγάλη χασούρα για να καλυφθεί.

FAST CASUAL- QUICK SERVICE

Τα εστιατόρια περιορισμένης εξυπηρέτησης θα δουν αύξηση 8% στον τζίρο τους και αύξηση 4% στα καθαρά κέρδη το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΝRΑ.
Συνολικά, θα ξεπεραστούν στην κατηγορία αυτή οι πωλήσεις του 2020 κατά $23,2 δισ., ενώ θα ξεπεράσουν και τις πωλήσεις του 2019 κατά $4,7 δισ. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες θα επιστρέψουν, χωρίς δεύτερη σκέψη, στα καταστήματα γρήγορης εστίασης αλλά θα παραμείνουν κάπως …διστακτικοί, όσον αφορά στα εστιατόρια που εξυπηρετούν μόνο στη σάλα τους.

OI ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η υποκατηγορία εστιατορίων,  που θα δει την πιο μεγάλη αύξηση των πωλήσεων, είναι αυτή που επλήγη βαθύτερα το 2020: Μπαρ και ταβέρνες, τις οποίες η NRA εξετάζει και καταγράφει ξεχωριστά από τα καταστήματα που σερβίρουν αλκοόλ. Οι πωλήσεις για αυτήν την κατηγορία θα αυξηθούν κατά 80,2% σε ονομαστικούς όρους και 77,6% σε πραγματικές τιμές 2021, αναφέρει η ετήσια έκθεση της Ένωσης. Ωστόσο ακόμα κι έτσι, οι πωλήσεις θα είναι χαμηλότερες κατά 37% από εκείνες του 2019.