Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.10.2021, 12:00

Horeca: Παραίτηση για 892.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ

Horeca: Παραίτηση για 892.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ

Σχεδόν το 7% των εργαζομένων σε εστιατόρια και ξενοδοχειακές μονάδες στις ΗΠΑ εγκατέλειψαν τη δουλειά τους τον Αύγουστο, καθιστώντας τη βιομηχανία φιλοξενίας τον πιο εγκαταλελειμμένο τομέα του εθνικού χώρου εργασίας με τεράστια διαφορά, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένες ομοσπονδιακές στατιστικές.

Τα στοιχεία από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ (BLS) δείχνουν ότι 892.000 υπάλληλοι φιλοξενίας εγκατέλειψαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια του μήνα. Πρόκειται για αύξηση 21% μέσα σε ένα μήνα.

Καμία άλλη βιομηχανία δεν πλησίασε αυτό το επίπεδο εθελοντικών αποχωρήσεων. Ο δεύτερος τομέας ήταν το λιανικό εμπόριο, με 721.000 παραιτήσει.

Τα στατιστικά στοιχεία δεν αποκαλύπτουν πόσοι από αυτούς ίσως να έχουν φύγει για να πάρουν άλλη δουλειά στον ίδιο τομέα. Άλλες αναφορές δείχνουν ότι περίπου το 25% των εργαζομένων στα εστιατόρια, που εγκατέλειψαν τη δουλειά τους αυτό το καλοκαίρι, δεν σκοπεύουν να αναλάβουν άλλη θέση σερβιτόρων.