Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12.10.2021, 12:00

H Νο 1 πρόκληση παραμένει το προσωπικό

H Νο 1 πρόκληση παραμένει το προσωπικό

Οι μισθοί στα εστιατόρια στις ΗΠΑ αυξάνονται, αλλά η κρίση προσωπικού παραμένει δυσεπίλυτη.

Σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, στους χώρους εστίασης και κατανάλωσης ποτών προστέθηκαν 29.000 νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο.

Το ποσοστό ανεργίας της βιομηχανίας των εστιατορίων είναι στο 7,5% και εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

"Οι αριθμοί των σημερινών θέσεων εργασίας είναι μια άλλη κόκκινη σημαία", δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Εστιατορίων στο CNBC. 

Η έλλειψη πρόθυμων εργαζομένων ώθησε τους ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους, να αυξήσουν τους μισθούς και να προσφέρουν μεγαλύτερα οφέλη για την προσέλκυση και διατήρηση εργαζομένων. Αυτό το καλοκαίρι, για πρώτη φορά, οι μισθοί για τους εργαζόμενους σε εστιατόρια ξεπέρασαν τα $15 την ώρα, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρόσληψη είναι η Νο 1 πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι franchisees μας", δήλωσε ο Craig Dunaway, πρόεδρος της περιφερειακής αλυσίδας σάντουιτς Penn Station East Coast Sub. "Ο ομοσπονδιακός κατώτατος μισθός είναι σχεδόν ανύπαρκτος αυτή τη στιγμή".

Η Dunaway εκτιμά ότι τα εστιατόρια της αλυσίδας είναι περίπου 30% υποστελεχωμένα, κατά μέσο όρο.