Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
03.10.2021, 12:00

Ducasse και Adrià ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το ADMO*

Ducasse και  Adrià ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το ADMO*

Φαίνεται πάντως πως ο θυμός του τελευταίου βρήκε διέξοδο, καθώς οι πηγές επιβεβαιώνουν ότι αμέσως μετά ρώτησε τον Albert Adrià αν επιθυμεί να κάνουν μαζί κάτι πολύ διασκεδαστικό. Φυσικά, η απάντηση ήταν θετική κι έτσι άναψε η πρώτη σπίθα, η οποία κατέληξε στον σχεδιασμό ενός πρότζεκτ ιδιαιτέρως ποθητού που θα ονομάζεται ADMO*. Ποιος άλλωστε δεν θέλει να απολαύσει τα πιάτα των δυο πιο επιδραστικών σεφ του κόσμου;

Αν και το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει ο κατάλογός του ADMO* δεν είναι ακόμη σαφές, οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι θα λειτουργήσει από τις 10 Νοεμβρίου, σε στυλ pop-up restaurant, υπό τη σκέπη του παριζιάνικου εστιατορίου Les Ombres, στην Quai Branly. Από εκείνη την ημερομηνία και για 100 ημέρες, λοιπόν, η γαλλική και η ισπανική κουζίνα θα προκαλέσουν ισχυρές γαστρονομικές δονήσεις με το πάντρεμά τους, το οποίο θα γίνει σε συνθήκες απόλυτου σεβασμού της εποχικότητας και της βιωσιμότητας.

Στην ομάδα θα βρίσκονται, επίσης, ο πολύπειρος σεφ Romain Meder (το δεξί χέρι του Ducasse) και η Jessica Préalpato η pastry chef που το αναδείχθηκε η καλύτερη του κόσμου.

Την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται όλα αυτά, ο Albert Adrià αποκαλύπτει πως θα συνεργαστεί με τον αδερφό του, τον μυθικό Ferran Adrià προκειμένου να ανοίξουν ξανά το elBulli, του χρόνου στο Cala Montjoi. Αλλά μη βιαστείτε να κλείσετε τραπέζι! Το εστιατόριο δε θα είναι ανοιχτό σε μεμονωμένους επισκέπτες, αλλά θα λειτουργεί αποκλειστικά για να προσφέρει γαστρονομικές εμπειρίες σε exclusive groups που έχουν σχέση συνεργασίας με το elBulli 1846 Foundation και μόνο για ένα μήνα. Επόμενος σταθμός του Albert Adrià πάντως, μετά το ADMO* και τη συνεργασία του με τον Ducasse, είναι το δικό του εστιατόριο Enigma, το οποίο βρίσκεται στη Βαρκελώνη και μέχρι σήμερα είναι κλειστό. Σκοπός του είναι να το επαναλειτουργήσει ως pop-up, με εντελώς νέο στυλ και με τιμολογιακή πολιτική απόλυτα προσαρμοσμένη στις νέες οικονομικές συνθήκες.

Γιώτα Παναγιώτου
So Posh