Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
03.04.2021, 19:17

Ευρώπη:Πού είναι ανοιχτή η εστίαση

Ευρώπη:Πού είναι ανοιχτή η εστίαση

Ο τομέας της εστίασης έχει χτυπηθεί στην Ελλάδα όσο κανείς άλλος από την πανδημία, ενώ, σε κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εστιατόρια και μπαρ παραμένουν κλειστά και σε άλλες λειτουργούν, κάτω υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Στην Ελλάδα, η εστίαση είναι κλειστή από τις 2 Νοεμβρίου 2020 και ο φόβος για πολλά λουκέτα είναι υπαρκτός. Το ερώτημα, βέβαια, είναι πότε σκοπεύει η ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια-ταβέρνες. Όλα δείχνουν πως, "Ξεχάσαμε τις Απόκριες, θα ξεχάσουμε και το Πάσχα", ενώ πάμε για τον Μάιο.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η Ιταλία, κάτω από αυστηρά μέτρα, άνοιξε μπαρ και εστιατόρια. Η πλειονότητα των ιταλικών περιφερειών κατατάσσεται πλέον, στο "κίτρινο" επίπεδο, που σημαίνει μέτριος κίνδυνος. Τα μπαρ και τα εστιατόρια, από τον Φεβρουάριο, μπορούν πλέον να υποδέχονται τους πελάτες στα τραπέζια τους, μέχρι τις 18:00, σε περιορισμένο όμως αριθμό.

ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Στην Ισπανία, τα μέτρα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Σε πολλές περιοχές της Ισπανίας, τα μουσεία, οι όπερες, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ έμειναν ανοιχτά. Δεκάδες εκατοντάδες Γάλλοι τουρίστες καταφθάνουν καθημερινά, για να απολαύσουν αυτόν τον αέρα ελευθερίας.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ
Στην Ισπανία, η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει στις 22:00 ή 23:00 το βράδυ, ανάλογα με τις περιοχές και κάθε περιοχή είναι ελεύθερη. Κάποιοι έχουν κλείσει τα εστιατόρια και τα μπαρ, άλλοι μείωσαν τις ώρες εργασίας και κάποιοι κλείνουν τα καταστήματα στις 21:00. Αυτό επιτρέπει στους τουρίστες να φάνε κανονικά στα εστιατόρια, και να πιούν στα μπαρ, σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, πράγμα που απαγορεύεται στην Γαλλία. Στα νυχτερινά κέντρα, οι πελάτες πρέπει να κάθονται στο τραπέζι τους και δεν επιτρέπεται ο χορός.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η γερμανική κυβέρνηση έχει παρατείνει το lockdown και είναι άγνωστο, προς το παρόν, πότε θα επαναλειτουργήσει η εστίαση, έστω και με αυστηρούς περιορισμούς. Ο κλάδος της εστίασης στην Γαλλία αναγκάστηκε να κλείσει στις 30 Οκτωβρίου, εξαιτίας της έξαρσης των μολύνσεων. Εκείνη την εποχή, η κυβέρνηση είχε πει ότι θα επαναλειτουργούσε στις 20 Ιανουαρίου, εφόσον μειωθούν επαρκώς οι δείκτες COVID-19. Ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ
Στην Νορβηγία, οι επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά (μόνη απαγόρευση να μην σερβίρεται αλκοόλ...). Ανοικτή είναι και η εστίαση στην Σλοβενία. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο πανδημίας, η κυβέρνηση της Σουηδίας συνειδητοποίησε ότι μάλλον, τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν πιο νωρίς.