Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
21.09.2021, 09:00

Η έλλειψη CO2 απειλή για τα Χριστούγεννα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η έλλειψη CO2 απειλή για τα Χριστούγεννα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα CO2 θα μπορούσε να πλήξει τα αποθέματα τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου πολύ πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο Ρίτσαρντ Γουόκερ, διευθύνων σύμβουλος μίας εκ των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, δήλωσε στο BBC: "Δεν πρόκειται πλέον για το αν τα Χριστούγεννα θα είναι εντάξει ή όχι, το θέμα είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε στα Χριστούγεννα".

Όπως φαίνεται τα αποθέματα τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου θα απειληθούν πολύ πριν από τα Χριστούγεννα, εάν συνεχιστούν οι ελλείψεις διοξειδίου του άνθρακα.

"Αυτό θα μπορούσε να γίνει πρόβλημα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες", σημείωσε.

Η έλλειψη προκλήθηκε από τις τιμές ρεκόρ της ενέργειας, που ανάγκασαν δύο αμερικανικά εργοστάσια λιπασμάτων στη βόρεια Αγγλία να κλείσουν την περασμένη εβδομάδα.

Το CO2 χρησιμοποιείται ευρέως σε ανθρακούχα ποτά και μπύρες, καθώς και στη βιομηχανία κρέατος για να ζαλίζει τα ζώα πριν από τη σφαγή. Χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία ξηρού πάγου, ο οποίος διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα για αποθήκευση και μεταφορά.