Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20.09.2021, 15:00

Pret a Manger: Δίνει αυξήσεις στο προσωπικό γιατί δεν βρίσκει εργαζόμενους

Pret a Manger: Δίνει αυξήσεις στο προσωπικό γιατί δεν βρίσκει εργαζόμενους

Η αλυσίδα καφέ Pret a Manger αποφάσισε να να δώσει αύξηση 5% στο προσωπικό, ακολουθώντας τα Costa Coffee στη βελτίωση των μισθών, καθώς δυσκολεύεται να προσλάβει εργαζόμενους

Η Pret a Manger δίνει αύξηση, καθώς έχει ξεκινήσει ένας ανταγωνισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους εργαζόμενους.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Pret στο Ηνωμένο Βασίλειο, Clare Clough, είπε ότι η αρχική αμοιβή για τους εργαζόμενους στα καταστήματα θα αυξηθεί σε τουλάχιστον 9,40 λίρες την ώρα, από το νόμιμο ελάχιστο ποσό των 8,91 λιρών, ενώ όλα τα μέλη της ομάδας, και οι διευθυντές, θα πάρουν αύξηση.

Η απροσδόκητη ενίσχυση για τους εργαζόμενους έρχεται μόνο ένα μήνα αφότου η Pret ανακοίνωσε στους υπαλλήλους ότι θα σταματήσει οριστικά να πληρώνει για το διάλειμμα.

Από την Παρασκευή, η Itsu, η αλυσίδα γρήγορου φαγητού εμπνευσμένη από την Ασία που δημιουργήθηκε από τον Julian Metcalfe, πρόκειται να αυξήσει το ωρομίσθιο για 1.000 από τους χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζόμενους σε 72 καταστήματά, κατά 11% σε 10.40 λίρες την ώρα.

Οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να βελτιώσουν τις αμοιβές και τις συνθήκες για μερικούς από τους χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς δεν βρίσκουν προσωπικό...