Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.09.2021, 12:00

ΗΠΑ: Οι τιμές στο κρέας ξέφυγαν και δεν φταίει μόνο ο Covid

ΗΠΑ: Οι τιμές στο κρέας ξέφυγαν και δεν φταίει μόνο ο Covid

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να λάβει «τολμηρή δράση» για την επιβολή αντιμονοπωλιακών νόμων, που στοχεύουν σε εταιρείες συσκευασίας κρέατος, μετά τις ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές.

Παρόλο που οι τιμές του βοείου κρέατος αυξάνονται, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βγάζουν λιγότερα χρήματα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Η κλιματική αλλαγή, τα εργασιακά ζητήματα, οι μεταφορές και άλλες διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν συμβάλει στο αυξανόμενο κόστος τα τελευταία χρόνια. Οι διαταραχές της πανδημίας επιτάχυναν στη συνέχεια τον ρυθμό αύξησης των τιμών.

Για τις αυξήσεις πάντως δεν φταίει μόνο ο κορονοϊός. "Είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων", δήλωσε ο συντάκτης του SuperMarketGuru.com, Φιλ Λέμπερτ. "Είναι πολύ δύσκολο να πούμε τι έκανε η πανδημία; Τι κάνει η κλιματική αλλαγή; Τι κάνουν οι μεταφορές; Πρέπει λοιπόν να τα συνδυάσουμε όλα μαζί. Και πρέπει να τα λύσουμε όλα μαζί", σημείωσε.