Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.04.2021, 18:02

POSist-Έρευνα:Το 75% των εστιατορίων εκτιμά ότι θα φτάσει τα προ πανδημίας έσοδα

POSist-Έρευνα:Το 75% των εστιατορίων εκτιμά ότι θα φτάσει τα προ πανδημίας έσοδα

Η POSist σε συνεργασία με την Dubai Restaurants ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) με την ονομασία "PRIME". Στόχος της έρευνας, την οποία παρουσιάζει το Horeca Open, είναι να αναδείξει τις τάσεις στην εστίαση στα ΗΑΕ και να καταγράψει τις εκτιμήσεις της αγοράς. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει αισιοδοξία από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, καθώς το 75% πιστεύει πως έως το τέλος του καλοκαιριού τα έσοδα που θα υπάρξουν στην εστίαση θα φτάσουν τα προ πανδημίας επίπεδα. Αυτό συμβαίνει γιατί:

  • Οι καταναλωτές έχουν συσσωρεύσει χρήματα από το lockdown και θέλουν να δαπανήσουν στην εστίαση και στη διασκέδαση
  • Οι καταναλωτές πιστεύουν πως στην εστίαση τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής
  • Επειδή οι καταστηματάρχες κάνουν σημαντικές προσφορές στα προϊόντα τους προκειμένου να προσελκύσουν καταναλωτές


ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα το ένα τρίτο των εστιατορίων στα ΗΑΕ δηλώνει πως λειτουργεί με το 60% των εσόδων που κατέγραφαν πριν την πανδημία, ενώ περίπου τα δύο τρίτα καταγράφουν έως και το 50% των εσόδων τους, συγκριτικά με τα προ πανδημίας επίπεδα. 

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Πριν την πανδημία, ένα σημαντικό μέρος των εσόδων των εστιατορίων έρχονταν από το dine-in και το delivery και  λειτουργούσε συμπληρωματικά στους τζίρους των εστιατορίων. Ωστόσο μετά την πανδημία του κορωνοϊού άλλαξαν οι καταναλωτικές συνήθειες. Έτσι λοιπόν, μετά την πανδημική κρίση, εκτιμάται πως περίπου το 60% του τζίρου των επιχειρήσεων το 2021 θα προέλθει από το delivery, όταν πριν την πανδημία το ποσοστό αυτό ήταν 10%. 

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος και το 2022, ωστόσο το 70% των ερωτηθέντων επιχειρηματιών εκτιμά πως σταδιακά, από το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, θα αυξάνεται η κατανάλωση στα φυσικά καταστήματα και θα ατονεί αυτή του delivery.