Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.04.2021, 17:59

Mc Donald's:Πτώση πωλήσεων τον Μάρτιο αλλά...

Mc Donald's:Πτώση πωλήσεων τον Μάρτιο αλλά...

ο νέο κύμα της πανδημίας επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις του Μαρτίου της Mc Donald's, καθώς η εταιρεία κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις της 22%. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εταιρεία, αναμένει ανάκαμψη από το β'εξάμηνο του έτους και ύστερα, καθώς οι οικονομίες διεθνώς, θα αρχίσουν να ανοίγουν και να επανέρχεται σε μία κανονικότητα η αγορά. Μάλιστα, η εταιρεία που μίλησε για πτώση στα έσοδά της τον Μάρτιο, κάνει λόγο για ανάκαμψη μετά το καλοκαίρι. Τον Μάρτιο μάλιστα στις ΗΠΑ, παρά το κλείσιμο των εστιατορίων εξαιτίας της πανδημίας, η πτώση ήταν μικρή, αναλογική με την πανδημική κρίση και άγγιξε το 13%. 

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ Δ' ΤΡΙΜΗΝΟ 

Τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εταιρεία για το δ' τρίμηνο του 2020 παρατίθενται παρακάτω, καθώς σε ένα τρίμηνο που διεθνώς τα καταστήματά της ήταν κλειστά, η πτώση ήταν μόλις 7,4%. Σύμφωνα με την αλυσίδα, η μείωση οφείλεται στο δεύτερο κύμα lockdown σε ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως στην Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, όπου η υγειονομική κρίση είναι πιο έντονη, αλλά και σε όσες δεν διαθέτουν εκτεταμένο δίκτυο drive-thru.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις της αλυσίδας στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση 5,5%, παρουσιάζοντας βελτίωση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για αύξηση 5,15%.


DATA – Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟ
(σε $ εκατ.)
Έσοδα
2020:  5,313.2
2019: 5,428.2
Μεταβολή: 2,21%
Λειτουργικά έσοδα
2020:2,142.9
2019:2,292.6
Μεταβολή: (6,55%)
Καθαρά έσοδα
2020: 1,377.2
2019: 1,572.2
Μεταβολή: (12,10%)
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της McDonald’s, Chris Kempczinski, αναφέρθηκε στην Αυστραλία, λέγοντας ότι, θα μπορούσε να προσφέρει ένα καλό μοντέλο για την επιχείρηση μετά την πανδημία, καθώς αποφύγει αποτελεσματικά την αύξηση νέων κρουσμάτων κατά το φθινόπωρο και τον χειμώνα, προσθέτοντας ότι, τα εστιατόρια στην Αυστραλία εξακολουθούν να αναφέρουν υψηλότερες πωλήσεις στο οnline κανάλι.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η πτώση του Μαρτίου, σε συνδυασμό με τα τελευταία αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η MC Donald's, δείχνουν πως η πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζει τις πωλήσεις. Ωστόσο υπάρχει ανθεκτικότητα και σε συνδυασμό με την σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, η ανάκαμψη από το β'εξάμηνο του έτους και ύστερη είναι ορατή. Εν ολίγοις, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ...