Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.09.2021, 12:00

Μεγάλη Βρετανία: Πίεση στην Coca-Cola με ελλείψεις στα κουτάκια αλουμινίου

Μεγάλη Βρετανία: Πίεση στην Coca-Cola με ελλείψεις στα κουτάκια αλουμινίου

Η Coca-Cola στη Μεγάλη Βρετανία έγινε η τελευταία επιχείρηση που δέχθηκε πίεση από την κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα, με την έλλειψη δοχείων αλουμινίου να πλήττει τις προμήθειες.

Οι καταναλωτές διαπίστωσαν την έλλειψη διαθεσιμότητας Diet Coke και Coke Zero σε διάφορες τοποθεσίες τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον Guardian.

Η Coca-Cola Europacific Partners (CCEP), η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή, μεταφορά και πώληση προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των Fanta και Sprite σε 29 χώρες στην Ευρώπη και την Ασία, δήλωσε ότι αντιμετώπιζε μια σειρά προκλήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο Nik Jhangiani, διευθύνων σύμβουλος της CCEP, δήλωσε ότι η εταιρεία αντιμετώπιζε προβλήματα με τη διαθεσιμότητα.

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα επίπεδα εξυπηρέτησης, τα οποία είναι υψηλότερα από πολλούς ανταγωνιστές μας στην αγορά", δήλωσε ο Jhangiani. "Υπάρχουν ακόμα υλικοτεχνικές προκλήσεις και ζητήματα, αν και, όπως σε κάθε τομέα, η έλλειψη δοχείων αλουμινίου είναι το βασικό ζήτημα για εμάς τώρα", πρόσθεσε.

Η έλλειψη επιδεινώθηκε τόσο από τον Covid όσο και από το Brexit. Στα τέλη του περασμένου μήνα, η McDonald's  ανακοίνωσε ότι τα εμφιαλωμένα αναψυκτικά και τα μιλκσέικ δεν ήταν προσωρινά διαθέσιμα σε μερικά από τα εστιατόριά της στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία ως αποτέλεσμα της διακοπής της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η αλυσίδα Wetherspoon’s δήλωσε την Τετάρτη ότι αντιμετωπίζει έλλειψη σε μερικές μπύρες, συμπεριλαμβανομένων των Carling, Coors και Heineken.