Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
24.04.2021, 17:32

Γαλλία: Τα κλειστά εστιατόρια φέρνουν...σεφ στο σπίτι

Γαλλία: Τα κλειστά εστιατόρια φέρνουν...σεφ στο σπίτι

Οι κάτοικοι στο Παρίσι, στην Γαλλία, που λαχταρούν να επιστρέψουν στα εστιατόρια, τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω του lockdown, βρήκαν εναλλακτική λύση: ιδιωτικούς σεφ που παρασκευάζουν και σερβίρουν το φαγητό στα σπίτια των πελατών. Η σεφ, Φατιχά Ελ-Καντάουι, δέχεται παραγγελίες από ιδιώτες, πηγαίνει τα υλικά για την παρασκευή του φαγητού στα σπίτια τους και χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της κουζίνας τους, για να ετοιμάσει και να τους σερβίρει πιάτα εφάμιλλα με εκείνα του εστιατορίου.
Πριν από την πανδημία ήταν πολυάσχολη. Αλλά σήμερα, όπως λέει, αναγκάζεται να απορρίπτει έως και 30 αιτήματα τον μήνα. "Υπάρχει μεγάλη, πολύ μεγάλη ζήτηση, γιατί οι άνθρωποι αυτοί συνήθιζαν να πηγαίνουν σε εστιατόρια μια, δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα", εξηγεί. Την περασμένη εβδομάδα, η Ελ-Καντάουι είχε κράτηση από την 35χρονη Βαλερί Λακρουά για να ετοιμάσει ένα γεύμα για εκείνη και την μητέρα της. Μαγειρεύοντας στην κουζίνα της Λακρουά, η σεφ έφτιαξε φουά γκρα για ορεκτικό και ακολούθησε ένα σεβίτσε με φαγκρί και έπειτα ένα πιάτο με γαρίδες και χτένια."Προφανώς θέλουμε να βγούμε έξω, να δούμε τους φίλους μας και τις οικογένειάς μας, να περάσουμε χρόνο μαζί τους, αλλά δεν μπορούμε. Αυτά αναπαριστεί τις στιγμές που μοιραζόμαστε το φαγητό στο σπίτι", λέει η Λακρουά.

Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ
Στην Γαλλία, πολλά εστιατόρια που θέλουν να δώσουν την αίσθηση που έχει το dine in, είτε στέλνουν δικό τους σεφ στο σπίτι των καταναλωτών, είτε φτιάχνουν τα προϊόντα και τα σερβίρουν εξειδικευμένοι υπάλληλοι στους πελάτες, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέσα υγειονομικής προστασίας.