Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
02.09.2021, 12:00

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη πρόκληση για τα εστιατόρια το 2021

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη πρόκληση για τα εστιατόρια το 2021

Μετά από ένα καταστροφικό 2020, η βιομηχανία εστιατορίων μπαίνει στις ράγες επιστροφή, αλλά υπάρχουν εμπόδια για να επιστρέψει στα επίπεδα του 2019,σύμφωνα με νέα έκθεση.

Η Εθνική Ένωση Εστιατορίων στις ΗΠΑ προβλέπει ότι οι πωλήσεις της βιομηχανίας εστιατορίων και υπηρεσιών τροφίμων θα αυξηθούν σχεδόν 20% στα 789 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, από 659 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Όπως αναφέρει, σοβαρές προκλήσεις, όπως η έλλειψη εργατικού δυναμικού και η αύξηση του κόστους των τροφίμων και των καυσίμων περιορίζουν τα κέρδη. Ακόμα πιο ανησυχητικό βεβαίως είναι η αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες, που θολώνει την εικόνα για τους επόμενους μήνες.

Αυτή η αύξηση έχει καθυστερήσει τα σχέδια για ορισμένες εταιρείες να επιστρέψουν στο γραφείο, έχει περιορίσει τα ταξίδια, ενώ θα μπορούσε να επηρεάσει τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

"Το 2020 ήταν σίγουρα το πιο δύσκολο έτος στην ιστορία της βιομηχανίας εστιατορίων και το 2021 αναμένεται να είναι το έτος μετάβασης και ανοικοδόμησης", δήλωσε ο Hudson Riehle, αντιπρόεδρος του τμήματος έρευναςτης Ένωσης.

Οι εργασιακές προκλήσεις έχουν ενταθεί, με το 75% τωνιδιοκτητών να δηλώνουν ότι η πρόσληψη και διατήρηση εργαζομένων ήταν η κορυφαία επιχειρηματική τους πρόκληση.