Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
24.04.2021, 17:27

Turkce Meze: Φούσκες με θέα τον...Βόσπορο - Τα σχέδια των Τούρκων εστιατόρων

Turkce Meze: Φούσκες με θέα τον...Βόσπορο - Τα σχέδια των Τούρκων εστιατόρων

Το εστιατόριο Turkce Meze προμόταρε τη συγκεκριμένη πατέντα με φούσκες για τους πελάτες που δειπνούν, με τις διάφανες φούσκες του να γίνονται viral σε μια σειρά από μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα του κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο Guardian. Αυτή τη φορά, εξόπλισε τις φούσκες με σόμπες για ζεστασιά και άνοιξε και πάλι τις πόρτες του σε όσους επιθυμούσαν να δειπνήσουν με θέα τον Βόσπορο.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 4 εκατ. στην Τουρκία, ενώ ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία ξεπερνά τις 35 χιλ. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος Υπουργός Υγείας τόνισε πως το 85% των διαγνωσμένων νέων κρουσμάτων αφορούν στη βρετανική παραλλαγή του ιού. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Recep Tayyip Erdoğan, ανακοίνωσε, στο πλαίσιο αυτό, τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων και την επιβολή μερικού lockdown για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ραμαζανιού, με στόχο να αναχαιτιστεί η πανδημία. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις απαγορεύτηκαν, οι ηλικιωμένοι πολίτες δεν επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ορισμένες τάξεις στα σχολεία της Τουρκίας θα επιστρέψουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.
Επίσης, θα απαγορευτεί η τέλεση γάμων, τα συνέδρια και όλες οι εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, μέχρι και μετά τη λήξη του Ραμαζανιού. Θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα μέτρα, αν όσα ισχύουν τώρα δεν φέρουν αποτελέσματα, σημείωσε αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Έτσι λοιπόν, καθ'όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού τα εστιατόρια στην Τουρκία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα έχουν οδηγήσει τους εστιάτορες σε διαδικασίες μείωσης του προσωπικού τους και ενίσχυσης του delivery.