Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
26.08.2021, 12:40

Ευκαιρίες & προοπτικές για Έλληνες προμηθευτές στο HoReCa Σιγκαπούρης

Ευκαιρίες & προοπτικές για Έλληνες προμηθευτές στο HoReCa Σιγκαπούρης

Υψηλό όγκο εισαγόμενων ψαριών και θαλασσινών ζεστού και κρύου νερού απαιτεί η αγορά HoReCa της Σιγκαπούρης, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Σιγκαπούρη.

Ειδικότερα σημαντικά κανάλια κατανάλωσης αποτελούν τα κινέζικα εστιατόρια υψηλού επιπέδου, τα εστιατόρια θαλασσινών και τα εστιατόρια ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, ενώ τα πλήρως εξοπλισμένα εστιατόρια οικογενειακού style είναι το κύριο κανάλι διανομής ψαριών και θαλασσινών κρύου νερού.

Οι εποχιακές απαιτήσεις
Υπάρχουν εποχιακές απαιτήσεις με τη μέγιστη ζήτηση να εμφανίζεται κατά την περίοδο της Κινέζικης
Πρωτοχρονιάς, τις εταιρικές συγκεντρώσεις γύρω από στο τέλος του έτους και η σεζόν του Σεπτεμβρίου.

Η κύρια ζήτηση
Όπως αναφέρεται στην έρευνα η κύρια ζήτηση για ψάρια κρύου νερού και θαλασσινά είναι από τον τομέα των εστιατορίων υψηλών προδιαγραφών, για παράδειγμα, εκείνα που λειτουργούν στα ξενοδοχεία 5*, όπως τα Marina Bay Sands, Ritz Carlton, St. Regis, Four Seasons κ.λπ., τα υψηλής ποιότητας κινέζικα εστιατόρια, όπως το Jumbo Group of Seafood Restaurants, Long Beach, Palm Beach, Imperial Treasure Group of Restaurants και το Crystal Jade Group of Restaurants.

seafood platter 1232389 640

Η εποχικότητα
Αυτά τα εστιατόρια προσπαθούν να προσφέρουν στους μεσαίου έως υψηλού εισοδήματος πελάτες τους εξαιρετικά ψάρια και αναζητούν συνεχώς ασυνήθιστα και εξωτικά προϊόντα ψαριών και θαλασσινών (εποχιακά, περιορισμένης διαθεσιμότητας και ακριβά) για να δελεάσουν και να ενθουσιάσουν τους πελάτες τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αιχμής
που είναι οι εορταστικοί μήνες από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο κάθε έτους, ειδικά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της σεληνιακής Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, και κατά τη διάρκεια της γαμήλιας περιόδου (ο ευοίωνος 8ος μήνας του κινεζικού ημερολογίου) που συνήθως πέφτει τον Σεπτέμβριο.

Τα menu
Ένας μικρός αριθμός εστιατορίων δυτικής κουζίνας περιλαμβάνουν στα μενού τους ψάρια και θαλασσινά, προσφέρουν πιάτα που περιλαμβάνουν ψάρια και θαλασσινά, όπως φιλέτα ψαριών, αυγά ψαριών, καβούρια, αστακούς, γαρίδες και γαρίδες.

Ο τομέας των εστιατορίων χαμηλού επιπέδου, που αποτελείται κυρίως από μαγειρεία και χαμηλού επιπέδου εστιατόρια και καφετέριες, απαιτεί υψηλούς όγκους τοπικών ψαριών και προϊόντα θαλασσινών χαμηλής ποιότητας.

Τα εστιατόρια
Η ζήτηση του τομέα διαφέρει, ανάλογα με τους καταναλωτές-στόχους των
καταστημάτων εξυπηρέτησης τροφίμων:
• Ειδικά εστιατόρια ψαριών και θαλασσινών, όπως εκείνα που βρίσκονται σε ξενοδοχειακές μονάδες 5*, όπως το Marina Bay Sands, το Ritz Carlton, το Shangri-La Hotel, W Το ξενοδοχείο, το Marriott κ.λπ. απαιτούν μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα και διατηρημένα με απλή ψύξη προϊόντα, καθώς και ζωντανά προϊόντα, ειδικά premium /εξωτικά προϊόντα, όπως αυγά ψαριών, καβούρια, στρείδια, μύδια, χτένια, abalone, αστακούς κ.λπ.

• Κινέζικα εστιατόρια υψηλής ποιότητας και εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών έχουν ζήτηση για προϊόντα θαλασσινών υψηλής ποιότητας, φρέσκα και διατηρημένα με απλή ψύξη. Οι περισσότερες εισαγωγές σολομού (νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη, κατεψυγμένα και καπνιστά), φιλέτα ψαριών, πέστροφα, γάδος, σκουμπρί και παρόμοια, διανέμονται σε αυτά τα εστιατόρια. Μια μεγάλη κινεζική ομάδα εστιατορίων όπως το Jumbo Seafood Group Restaurants προμηθεύεται απευθείας από τους παραγωγούς λόγω όγκου παραγγελιών. Αυτές οι επιχειρήσεις απαιτούν επίσης θαλασσινά, όπως στρείδια, μύδια, αστακούς, χτένια, abalone, καβούρια, κ.λπ..

Λίγη ζήτηση υπάρχει για ψάρια κρύου νερού ή θαλασσινά όπως τσιπούρα, λαβράκι, καβούρια και στρείδια.

market 897990 640

Η ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας ψαριών και θαλασσινών αυξάνεται κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά όπου τέτοια προϊόντα έχουν μεγάλη ζήτηση. Γάμοι, εορτασμοί γενεθλίων, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλες ειδικές περιπτώσεις απαιτούν επίσης να συμπεριληφθούν στο μενού ακριβά πιάτα με ψάρι και θαλασσινά.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.