Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
02.07.2021, 13:15

Κλείνουν εστιατόρια στην Αγγλία λόγω της Δέλτα

Κλείνουν εστιατόρια στην Αγγλία λόγω της Δέλτα

Προτού προλάβει να ανακάμψει η εστίαση στη Βρετανία, η μετάλλαξη Δέλτα του Covid-19 προκαλεί επιμολύνσεις και οδηγεί, μεταξύ άλλων, το προσωπικό του κλάδου σε καραντίνα και ως εκ τούτου τα εστιατόρια, σε αναγκαστικό κλείσιμο.

Η Becky Salisbury και ο σύζυγός της David είναι ένα τέτοιο παράδειγμα επιχειρηματιών, που αναγκάστηκαν να κλείσουν την pub, Τhe Alford Arms στο Berkhamsted, μιας και άτομα από το προσωπικό τους εμφανίστηκαν θετικοί στον Covid.

"Είναι κάπως απογοητευτικό γιατί μετά από ένα τόσο δύσκολο χρονικό διάστημα θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε κανονικά με τους εξωτερικούς χώρους και τον κήπο που διαθέτουμε, αλλά τώρα θα πρέπει και πάλι να κλείσουμε», αναφέρει η Becky στο BBC.

Βασικό μέτρο προστασίας της κοινότητας ο αυτοπεριορισμός

Σημειώνεται ότι το μέτρο του αυτοπεριορισμού θεωρείται από την κυβέρνηση ως αυτό που θα οδηγήσει στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Το παράδειγμα, όμως των Salisbury, δεν είναι το μόνο. Ο Nick Collins, διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Loungers, που διαθέτει 173 καφέ-μπαρ, οδηγήθηκε επίσης στο να κλείσει ορισμένα από τα καταστήματα του δικτύου του, λόγω θετικών κρουσμάτων μεταξύ του προσωπικού του.

«Είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά φοβόμαστε ότι μπορεί η κατάσταση να επιδεινωθεί καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται», αναφέρει.

abendbrot 939435 640

UKHospitality: Να επανεξεταστεί το μέτρο αυτοπεριορισμού

Ως αποτέλεσμα των αντιδράσεων ο οργανισμός που εκπροσωπεί τα εστιατόρια και τις παμπ UKHospitality καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει του κανόνες αυτοπεριορισμού των ατόμων.

"Εδώ και αρκετές εβδομάδες λέμε στην κυβέρνηση  ότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού", δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Nicholls, λέγοντας ότι μια λύση θα ήταν όσοι είναι αρνητικοί στον Covid να συνεχίζουν να εργάζονται με παρακολούθηση.

"Εάν το σύστημα παραμείνει ως έχει, θα υπάρξει η απειλή μαζικού αυτοπεριορισμού, που θα πλήξει σημαντικά το εμπόριο, θέτοντας πολλές εταιρείες σε κίνδυνο", δήλωσε η Nicholls και συμπλήρωσε ότι το σωστό θα ήταν να απομονωθούν όσοι βρίσκονται να είναι θετικοί  και για όσο διάστημα είναι θετικοί και όχι οι υγιείς άνθρωποι.

«Υποστηρίζουμε την βιομηχανία της φιλοξενίας» δηλώνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση από την πλευρά της δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη βιομηχανία φιλοξενίας, αλλά ο αυτοπεριορισμός ήταν επί του παρόντος ουσιαστικό μέρος της στρατηγικής για την προστασία της κοινότητας.

«Με την απομόνωση, οι άνθρωποι συμβάλλουν στο να σπάσουν τις αλυσίδες μετάδοσης προστατεύοντας ταυτόχρονα φίλους και οικογένειες από τον ιό και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Στέλλα Αυγουστάκη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.