Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
24.05.2021, 06:28

Άνοιξε η εστίαση στη Γαλλία - Για καφέ πήγαν Μακρόν και Καστεξ

Άνοιξε η εστίαση στη Γαλλία - Για καφέ πήγαν Μακρόν και Καστεξ

Άνοιξαν πολλά από τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα στη Γαλλία και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους Γάλλους να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί.Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM μετέδωσε εικόνες του Μακρόν και του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ να πίνουν καφέ στον υπαίθριο χώρο ενός καφέ του Παρισιού, για το οποίο ο BFM TV μετέδωσε πως βρίσκεται στην οδό Μιρομενίλ στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιου, κοντά στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων«Οι αριθμοί βρίσκονται στη σωστή πορεία», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους καθώς έπινε τον πρωινό καφέ του έξω από το παρισινό καφενείο.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ Η ΑΡΣΗ

Οι Γάλλοι απολαμβάνουν  το πρώτο στάδιο της πολυαναμενόμενης άρσης των περιορισμών έπειτα από πάνω από έξι μήνες ζωής «στον πάγο».Παρά τον κακό καιρό -βροχοπτώσεις και σύννεφα σε μεγάλο μέρος της Γαλλίας- που υπάρχει κίνδυνος να «υπονομεύσει» την επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων των καφέ και των εστιατορίων, είναι πολλοί αυτοί που ανυπομονούν να επιστρέψουν σε μια μερική ομαλότητα, σε μια χώρα που από το Μάρτιο του 2020 έχει καταγράψει σχεδόν 108.000 νεκρούς από την Covid.

Οι εξωτερικοί χώροι των καφέ και των εστιατορίων ανοίγουν στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής τους, με 6 άτομα το πολύ ανά τραπέζι και μόνο μέχρι τις 21:00.

 

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Ωστόσο, ενώ οι Άγγλοι, για παράδειγμα, μπορούν πλέον από σήμερα να δειπνούν στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων και να πηγαίνουν στις παμπ, στη Γαλλία οι εσωτερικές αίθουσες των εστιατορίων δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν παρά στις 9 Ιουνίου στο 50% της χωρητικότητάς τους, αλλά πάντα με 6 άτομα το πολύ σε κάθε τραπέζι, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 23:00. Τα εστιατόρια και τα καφέ θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους στις 30 Ιουνίου.