Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.07.2020, 00:13

Bank of America:Tα μεγάλα εστιατόρια ανακάμπτουν γρηγορότερα

Bank of America:Tα μεγάλα εστιατόρια ανακάμπτουν γρηγορότερα

Οι μικρές αλυσίδες εστιατορίων και οι ανεξάρτητες εταιρείες τροφίμων ανακάμπτουν πιο αργά από τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America. Οι μικρές αλυσίδες ανακάμπτουν 20% αργότερα από  τις μεγαλύτερες αλυσίδες, ενώ όπως τονίζουν οι αναλυτές Gregory Francfort και JonMichael Shekian, για τα συμπεράσματα της έρευνας χρησιμοποίησαν στοιχεία της Bank of America από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες πελατών. Την 1η Ιουλίου οι αγορές σε μεγάλες αλυσίδες εστίασης ήταν πεσμένες 4%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αντιθέτως, η κατανάλωση σε μικρές αλυσίδες εστίασης έπεσε 25%.

Οι μικρές αλυσίδες εστίασης και τα ανεξάρτητα ταχυφαγεία έχουν την τάση να χρησιμοποιούνται για πιο casual καταστάσεις, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες προσφέρουν μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων και επιλογών. Το κλείσιμο των εστιατορίων και οι αποστάσεις ασφαλείας, που πρέπει να τηρούνται σε αυτά έχουν περισσότερες επιπτώσεις στις μικρές αλυσίδες εστίασης, καθώς οι μεγαλύτερες έχουν περισσότερα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, όντας πιο οργανωμένες επιχειρήσεις. Στα μέσα Απριλίου η διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ μικρών και μεγάλων χώρων εστίασης μεγάλωσε, με τις μικρές εταιρείες να καταγράφουν 30% λιγότερη κατανάλωση.