Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
25.07.2020, 00:00

Solutions:Η ενέργεια που στηρίζει εστιατόρια στη Νέα Υόρκη

Solutions:Η ενέργεια που στηρίζει εστιατόρια στη Νέα Υόρκη

Σε μία κίνηση που στόχο έχει να στηριχθούν τα εστιατόριά του, ο Danny Meyer, μετέτρεψε τρία από αυτά σε ανοιχτές κουζίνες για το κοινό, στις οποίες ετοιμάζονται γεύματα για όσους έχουν πρόβλημα σίτισης στο South Bronx. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται σε συνεργασίας με την Brookfield Propertis, η οποία προσέφερε $1 εκατ. για αυτή την ενέργεια και την Rethink Food, μια ΜΚΟ που ιδρύθηκε το 2017 και έχει ως στόχο τη συλλογή των αδιάθετων τροφίμων από εστιατόρια και τη διάθεσή τους σε όσους έχουν ανάγκη.
Ο Danny Meyer δήλωσε πως ο όμιλος εστιατορίων, των οποίων  είναι ιδιοκτήτης, προετοιμάζει περίπου 125.000 γεύματα τα οποία θα διανεμηθούν από το Rethink στην πόλη. Και άλλα εστιατόρια έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην ενέργεια, με σκοπό να χρηματοδοτηθούν από την Brookfield. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα όχι μόνο προβλέπει την επαναπρόσληψη 20 εργαζομένων, αλλά δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης των εστιατορίων που ήταν κλειστά από τον Μάρτιο.  "Η κατάσταση μετά το lockdown επανάρχεται, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς" σημειώνει ο Danny Meyer, σχολιάζοντας την κίνηση στα εστιατόρια και προσθέτει πως "αυτές οι κοινωνικές δράσεις είναι πολύ σημαντικές και ενισχύουν την εστίαση". Τα γεύματα εκτός από τη διάθεσή τους από την Rethink Food, διατίθενται και στους εξωτερικούς χώρους, τεσσάρων εστιατορίων:

  • Daily Provisions
  • Blue Smoke
  • Marta
  • Taconina