Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
10.10.2020, 19:28

ΗΠΑ:Πάνω από $50 δισ. η στήριξη στην εστίαση

ΗΠΑ:Πάνω από $50 δισ. η στήριξη στην εστίαση

Η εστίαση περνά κρίση στις ΗΠΑ, ως απόρροια της κρίσης του κορονοϊού, που ταλανίζει τις επιχειρήσεις μέχρι σήμερα. Ωστόσο, έχει ξεκινήσει ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αλυσίδες έχουν δοθεί πάνω από $50 δισ., με σκοπό να τονωθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων και να διατηρηθούν θέσεις εργασίας. Πρόκειται για περίπου το 10% της συνολικής στήριξης της αμερικανικής πολιτείας προς τους επιχειρηματίες, που αγγίζει τα $521 δισ.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το χαμηλότερο ποσό, που δίνεται στα εστιατόρια, είναι $150 χιλ., και περιλαμβάνει περισσότερες από 50 χιλιάδες επιχειρήσεις. Οι 31.000 χρηματοδοτήσεις τοποθετούνται μεταξύ $150-$350 χιλ., ενώ:

  • 10.000 χρηματοδοτήσεις από $350 χιλ.-$1 εκατ.
  • 1.900 χρηματοδοτήσεις από $1 εκατ.-$2 εκατ.
  • Αρκετές επιχειρήσεις πάνω από $2 εκατ. 


Ο Sean Kennedy, αντιπρόεδρος της National Restaurant Association, δήλωσε πως "το πρόγραμμα μέχρι σήμερα κρίνεται επιτυχημένο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και ανάμεσά τους πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που βιώνουν πτώση έως και 60% του τζίρου τους. Μέσω αυτού του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα στην εστίαση να διατηρήσει, όσο γίνεται, τις θέσεις εργασίας και να ενισχύσει τη ρευστότητά της. Ωστόσο, ο κλάδος της εστίασης αναμένει και άλλες πρωτοβουλίες από την πολιτεία, ιδιαίτερα εφόσον συνεχιστεί η επέλαση του κορονοϊού και οδηγηθούμε σε ένα δεύτερο lockdown".