Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
25.05.2022, 09:00

Κύπρος: Πότε καταργούνται οι μάσκες στην εστίαση

Κύπρος: Πότε καταργούνται οι μάσκες στην εστίαση

Καταργούνται όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό και οι μάσκες στην εστίαση, σταδιακά σε διάφορες χώρες.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες καταργούνται οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους εστίασης από την 1η Ιουνίου. Στο ίδιο μήκος φαίνεται ότι θα κινηθεί και η Κύπρος. Ειδικότερα, στο επίκεντρο της σύσκεψης του Υπουργείου Υγείας με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή,τέθηκαν τα εναπομείναντα μέτρα κατά της covid-19, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της υποχρεωτική χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Μάλιστα, η κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου φέρεται να κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

"Έχουν σταλεί εισηγήσεις στον υπουργό Υγείας και θα τύχουν αξιολόγησης έτσι ώστε να αποφασισθούν ποιες από αυτές θα οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβούλιο. Μέχρι στιγμής, φαίνεται να προκρίνεται η άρση της χρήσης προστατευτική μάσκας εξαιρουμένων κάποιων χώρων που θεωρούνται ευαίσθητοι όπως νοσοκομεία, κλειστές δομές, κέντρα αποκατάστασης και φιλοξενίας ευπαθών ομάδων", είπε.

Ο κ. Αθανασίου, ανέφερε ότι υπάρχουν και απόψεις οι οποίες διαφωνούν με την κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, δηλώνοντας όταν όλα τα δεδομένα θα αξιολογηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Μαίου τέθηκαν σε εφαρμογή οι εξής χαλαρώσεις:

α) Αναστολή του μέτρου υποχρεωτικής επίδειξης Safe Pass σε κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα και εκδηλώσεις περιλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων.

β) Όπως επιτρέπονται οι επισκέψεις σε ασθενείς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια με μέγιστο αριθμό τα 2 άτομα ανά ημέρα, με την προσκόμιση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) ισχύος 24 ωρών (1 άτομο ανά επίσκεψη).

Τελικές αποφάσεις σε σχέση με την χρήση μάσκα θα παρθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την συνεδρίαση του την Παρασκευή.