Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.04.2022, 10:00

Jack in the Box: Στη λίστα με τα εστιατόρια που δοκιμάζουν ρομπότ

Jack in the Box: Στη λίστα με τα εστιατόρια που δοκιμάζουν ρομπότ

Ο Flippy θα είναι υπεύθυνος για το τηγάνισμα μιας ποικιλίας προϊόντων του Jack in the Box, όπως κοτόπουλο και πατάτες τηγανιτές.

Ο Flippy, ο ρομποτικός μάγειρας τηγανίσματος, έχει μια νέα δουλειά στο Jack in the Box.

Η αλυσίδα fast-food ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει τον Flippy σε μία τοποθεσία στο Σαν Ντιέγκο, με δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας τους επόμενους μήνες.

Θα δοκιμάσει επίσης το "αδελφάκι" του Flippy που διανέμει ποτά, το Sippy. Και τα δύο ρομπότ κατασκευάζονται από την Miso Robotics.

Ποιοι χρησιμοποιούν ρομπότ

Το Jack in the Box έρχεται να προστεθεί σε έναν αυξανόμενο κατάλογο εταιρειών, που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Miso, συμπεριλαμβανομένων των White Castle, Chipotle και Panera Bread. Είναι μέρος ενός κύματος εστιατορίων που χρησιμοποιούν την αυτοματοποίηση για να καταπολεμήσουν τις προκλήσεις του προσωπικού και το αυξανόμενο κόστος.

Αυτές ακριβώς οι δυναμικές ήταν που έκαναν το Jack in the Box να δοκιμάσει να βάλει ρομπότ στην κουζίνα. Ελπίζει ότι η τεχνολογία θα βελτιώσει την οικονομία των μονάδων και θα διευκολύνει τις λειτουργίες στην κουζίνα.

"Αυτή η συνεργασία με τη Miso Robotics είναι ένα σκαλοπάτι για τις λειτουργίες των εστιατορίων μας στο back-of-house", δήλωσε ο COO του Jack in the Box, Tony Darden. "Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η τεχνολογία θα είναι κατάλληλη για να υποστηρίξει τις αυξανόμενες επιχειρηματικές μας ανάγκες με πρόθεση να έχει θετικό αντίκτυπο στις λειτουργίες μας, ενώ παράλληλα θα προάγει την ασφάλεια και την άνεση των μελών της ομάδας μας".

Ο Flippy θα είναι υπεύθυνος για το τηγάνισμα μιας ευρείας γκάμας προϊόντων Jack in the Box, όπως κοτόπουλο, πατάτες και τάκος. Ο ρομποτικός βραχίονας με τεχνητή νοημοσύνη χειρίζεται σχεδόν κάθε βήμα της διαδικασίας. Ο Sippy, εν τω μεταξύ, θα είναι υπεύθυνος για το σερβίρισμα των ποτών. Εκτελεί τις παραγγελίες ποτών απευθείας από το σύστημα POS.

Οι εργαζόμενοι, που προηγουμένως στελέχωναν αυτούς τους σταθμούς, θα έχουν τώρα περισσότερο χρόνο για να βοηθήσουν τους πελάτες, δήλωσαν οι εταιρείες.

Η Miso, με έδρα την Πασαντίνα της Καλιφόρνια, έχει κάνει σημαντική πρόοδο στα εστιατόρια φέτος, με δοκιμές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Chipotle και την Panera Bread. Η White Castle ήταν η πρώτη μεγάλη αλυσίδα που δοκίμασε την τεχνολογία της τον Σεπτέμβριο του 2020, και έκτοτε έχει σχέδια να βάλει το Flippy σε 100 ακόμη εστιατόρια, αφού το ρομπότ βοήθησε στη βελτίωση των λειτουργιών και της παραγωγικότητας.