Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.02.2022, 09:00

Τα Starbucks σε νέες περιπέτειες στην Κίνα

Τα Starbucks σε νέες περιπέτειες στην Κίνα

Τα Starbucks βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο στην Κίνα για ένα γεγονός που περιγράφουν ως «παρεξήγηση» ανάμεσα στο προσωπικό τους και την αστυνομία.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα την Κυριακή, όταν η αλυσίδα καφέ ανακοίνωσε ότι τέσσερις αστυνομικοί επισκέφτηκαν ένα από τα καταστήματά της στην πόλη Τσονγκινγκ. "Κανόνισαν να καθίσουν για δείπνο στον εξωτερικό χώρο, αλλά υπήρχαν και άλλοι πελάτες που ήθελαν να δειπνήσουν εκεί. Υπήρξε μία παρεξήγηση στην επικοινωνία ανάμεσα στο προσωπικό και τους αστυνομικούς εξαιτίας ακατάλληλων λέξεων που χρησιμοποιήθηκαν για να συντονιστεί το πού θα καθίσει ποιος. Απολογούμαστε για αυτό" αναφέρει η αμερικανική εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Στα κινεζικά social media το επεισόδιο είχε παρουσιαστεί πριν από την ανακοίνωση πολύ διαφορετικά, με τους χρήστες του Weibo να γράφουν ότι τα Starbucks κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με τη χώρα και το δείχνουν διώχνοντας αστυνομικούς από τους χώρους τους.

Ακόμη και τα κρατικά παραδοσιακά μέσα, όπως η People's Daily πήραν θέση γράφοντας: "Starbucks, παρακαλούμε να αφήσετε την υπεροψία σας. Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να διώξετε αστυνομικούς που θέλουν να δειπνήσουν;"

Τα Starbucks αρνούνται κατηγορηματικά ότι έδιωξαν αστυνομικούς ή άλλους πελάτες από το καφέ.

Η νέα υπόθεση απασχολεί την Κίνα, ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο σάλος μετά τις αποκαλύψεις πως ορισμένα καταστήματα χρησιμοποιούσαν ληγμένα προϊόντα, ένα ακόμα περιστατικό έχει προκαλέσει την οργή των καταναλωτών, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση την διοίκηση της εταιρείας, η οποία διαθέτει περισσότερα από 5.400 καταστήματα στην ασιατική χώρα.

Τα τελευταία χρόνια στην Κίνα έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της ευαισθησίας αναφορικά με την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την συμπεριφορά των εταιρειών, ειδικά στις περιπτώσεις που πρόκειται για μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού.