Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.02.2021, 14:33

McDonald's:Σερβίρουν σε δίσκους από...επεξεργασία ληγμένων τροφίμων

McDonald's:Σερβίρουν σε δίσκους από...επεξεργασία ληγμένων τροφίμων

Η McDonald's εφαρμόζει κεντρικά συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των ληγμένων προϊόντων της, με στόχο την εξοικονόμηση τροφίμων και την ανακύκλωσή τους. Άλλωστε στόχος του πολυεθνικού κολοσσού είναι να υιοθετήσει 100% πράσινες πολιτικές, που θα μειώσουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, μέσω της μείωσης χρήσης πλαστικών. 

ΔΙΣΚΟΙ ΑΠΟ...ΦΑΓΗΤΟ

Η Arcos Dorados, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος ιδιοκτήτης εστιατορίων franchise στον κόσμο, που λειτουργεί εστιατόρια στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, προχώρησε  σε παρασκευή δίσκων με...ληγμένα τρόφιμα. Χιλιάδες δίσκοι πάνω στους οποίους σερβίρονται τα γεύματα των McDonald's προέρχονται από...ληγμένα τρόφιμα. Η UBQ Materials είναι η εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Arcos Dorados, η οποία κατασκευάζει τα πιάτα. 

ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ

Η Arcos Dorados, μέσω αυτής της συνεργασίας, στοχεύει στην μείωση της χρήσης των πλαστικών και στην εκμετάλλευση των ληγμένων ή χαλασμένων τροφών, που προκύπτουν από τα καταστήματα που διαχειρίζεται. "Η UBQ Materials, μέσω της συνεργασίας αυτής, μαζεύει τα ληγμένα ή χαλασμένα τρόφιμα της εταιρείας, όπως επίσης και τα  οικιακά απόβλητα, και με την κατάλληλη επεξεργασία στις μονάδες που διατηρεί, τα επαναχρησιμοποιεί. Μία από τις χρήσεις που προκύπτουν μέσα από την επεξεργασία των τροφών είναι αυτή των πλαστικών δίσκων", δηλώνει o Albert Douer, Πρόεδρος της εταιρείας. Οι δίσκοι αυτοί, προς στιγμή, είναι διαθέσιμοι στην Βραζιλία, με τη διοίκηση της Arcos Dorados να σχεδιάζει την επέκτασή τους και σε άλλες περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται.