Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.05.2021, 23:16

Ν.Δαδίτσιος (Square 22):Ενοποίηση κουζινών και ξεχωριστά departments για delivery

Ν.Δαδίτσιος (Square 22):Ενοποίηση κουζινών και ξεχωριστά departments για delivery

Τις νέες τάσεις της αγοράς εστίασης, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και αναμένεται να συνεχιστούν και μετά την πανδημία, αναλύει ο Νίκος Δαδίτσιος, CEO της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για επιχειρήσεις εστίασης, Square 22. Όπως ο ίδιος σημειώνει, "αναμένεται, μετά την πανδημία, να ενοποιηθούν κουζίνες που ανήκουν στην ίδια αλυσίδα εστίασης. Αυτό θα γίνει για την εξοικονόμηση κόστους και καλύτερης οργάνωσης του εστιατορίου. Την ίδια στιγμή, καταγράφεται η τάση κουζίνες να λειτουργούν σε μέρη απομακρυσμένα από την έδρα του εστιατορίου. Αυτή η τάση αφορά μόνο στο delivery και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών μέσω delivery. Πρόκειται για μία νέα κανονικότητα, η οποία θα συνεχιστεί και μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού".

ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΑΓΟΡΕΣ
"Αν και στη χώρα μας δεν συμβαίνουν εξαγορές, στο εξωτερικό η τάση είναι διαφορετική. Μεγάλες αλυσίδες εστίασης αγοράζουν μικρότερες. Ο λόγος είναι πως στην αγορά υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού δεν δίνει πρόσβαση σε χρηματοδότηση σε μικρότερες αλυσίδες. Επομένως, προκύπτουν ευκαιρίες για τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου, να αγοράσουν σε χαμηλές αποτιμήσεις και να περιμένουν την ανάταση της αγοράς. Οι μεγαλύτερες αλυσίδες είναι πιο θωρακισμένες στην κρίση, έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση και είναι καλύτερα οργανωμένες σε ό,τι αφορά στην εσωτερική τους διάρθρωση", τονίζει ο κ. Δαδίτσιος. 

ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

"Θεωρώ πως, από τον Ιούνιο η αγορά θα αρχίσει σταδιακά να ανοίγει και να επανέρχεται στην κανονικότητα. Επίσης, προσδοκώ σε ένα καλύτερο τουριστικό καλοκαίρι, συγκριτικά με την άπνοια του 2020, επομένως και αυτό θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της αγοράς. Θεωρώ πως, φέτος θα είναι καλύτερη χρονιά για την αγορά από πέρυσι", καταλήγει ο CEO  της Sqaure 22.