Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
21.10.2021, 15:00

Κάντε το όπως οι Γάλλοι

Κάντε το όπως οι Γάλλοι

Του Νεκτάριου Νώτη, Ιδρυτή & CEO της Notice Content and Services

Την ώρα, που στην Ελλάδα παρέχεται η απόλυτη ελευθερία κινήσεων στους εμβολιασμένους, αλλά και η επίσης απόλυτη ελευθερία βούλησης στους ανεμβολίαστους, με αποτέλεσμα τα ποσοστά εμβολιασμού για την πανδημία να παραμένουν σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα. στην Γαλλία φαίνεται ότι η κυβέρνηση Macron βρήκε τη λύση για να αυξήσει τα ποσοστά. 

Τι έκανε;


Εκμεταλλεύτηκε την αγάπη των Γάλλων για να συχνάζουν σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ - αντίστοιχη, ίσως και μεγαλύτερη από αυτή των Ελλήνων - και έλαβε την εξής απόφαση: 
Όσοι θέλουν να πάνε σε οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης, πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε καθίσουν μέσα στο μαγαζί, είτε και έξω από αυτό. 


Με αυτό τον τρόπο, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων αυξήθηκε σημαντικά, φτάνοντας πλέον κοντά στο 74% (73,90% για την ακρίβεια). 
Έτσι, ούτε μεικτά καταστήματα υπάρχουν, ούτε τίποτα. 


Θα μου πείτε, "Είναι λογική αυτή, να επιχειρείται αύξηση της κοινωνικής υπευθυνότητας στην ουσία μέσω του αν και πώς κάποιος μπορεί να πιει καφέ ή να γευματίσει έξω;".
Όχι, δεν είναι η μόνη λύση, αλλά είναι μία λύση.


Τόσο απλά.