Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.09.2021, 12:00

Α. Λάμπρου (Coca Cola 3E): Στοίχημα ανταπόκρισης το καλοκαίρι για το HoReCa

Α. Λάμπρου (Coca Cola 3E): Στοίχημα ανταπόκρισης το καλοκαίρι για το HoReCa

*Η Άννα Λάμπρου είναι HoReCa Sales Manager, Coca-Cola Τρία Έψιλον

Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν ξεκίνησε μετά από πολλούς μήνες lockdown, και παρά το αρχικά ρευστό περιβάλλον λόγω των διακυμάνσεων της πανδημίας, ο κλάδος βρήκε γρήγορα τα πατήματά του, καθώς ο καταναλωτής επιθυμούσε να βγει επιτέλους έξω από το σπίτι του και να κοινωνικοποιηθεί. Αυτό οδήγησε σε ένα απρόσμενα καλό καλοκαίρι, που κινήθηκε σε επίπεδα παρόμοια με του 2019, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με την αύξηση και του τουρισμού. Η περίοδος αυτή ήταν για τον κλάδο μας ένα στοίχημα ανταπόκρισης στις ανάγκες των πελατών, με πολλαπλά σενάρια ενεργοποίησης για αυτό το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της αγοράς, προκειμένου να στηρίξουμε τις ανάγκες του κάθε πελάτη μας ξεχωριστά.

Και είμαστε αισιόδοξοι ότι η εστίαση θα παραμείνει ανοιχτή και δυνατή από εδώ και στο εξής.

Το βασικό δίδαγμα για όλους μας είναι ότι τα συστατικά επιτυχίας είναι η προσαρμοστικότητα στις συνεχείς αλλαγές, η ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων του κλάδου και φυσικά η διατήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας για την προστασία όλων, αξιοποιώντας νέα εργαλεία τεχνολογίας. Oι τεχνολογικές εξελίξεις δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη να προσφέρει μία ψηφιοποιημένη εμπειρία (με χρήση QR, παραγγελία μέσω digital menu, ακόμα και digital sanitization), που συμβάλει στο αίσθημα ασφάλειας του καταναλωτή.

Και εδώ έχουμε έναν σημαντικό ρόλο να παίξουμε προσφέροντας στους πελάτες μας συνολικές προτάσεις που περιλαμβάνουν το στήσιμο των προϊόντων σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και την κατανάλωση at home. Προτεραιότητα μας είναι να έχουμε ένα συμβουλευτικό ρόλο για τους πελάτες μας, να τους ενημερώνουμε για τις εξελίξεις και να τους βοηθούμε να εξοικειωθούν και να αξιοποιήσουν νέα εργαλεία, για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε μαζί στη νέα εποχή, όπως και με στοχευμένες προωθητικές ενέργειες για τη βέλτιστη ενεργοποίηση του κάθε καταστήματος, αξιοποιώντας πλήρως τις μοναδικές δυνατότητες του 24/7 χαρτοφυλακίου μας.

Παράλληλα, πιστεύουμε ότι η εξέλιξη των εργαζομένων του κλάδου είναι και η καλύτερη εγγύηση για ένα δυναμικό μέλλον, προσφέροντας εξειδικευμένα σεμινάρια για τον κλάδο και προγράμματα εκπαιδεύσεων και υποτροφιών μέσω του HoReCa Empowered, εστιάζοντας στο upskilling του HoReCa για να είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα στην αγορά εργασίας.