Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.04.2021, 18:25

Φοιτητής:Σταδιακή επαναφορά για τους μικρομεσαίους

Φοιτητής:Σταδιακή επαναφορά για τους μικρομεσαίους

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπανικολάου του εστιατορίου Φοιτητής, "οι πόροι έχουν εξαντληθεί και η στήριξη του κράτους αν και σημαντική δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Ωστόσο όσοι μπόρεσαν και είχαν στη φιλοσοφία τους το delivery, θεωρώ πως διατήρησαν ένα μέρος του κύκλου εργασιών τους. Ειδικότερα, εμείς καταφέραμε και αυξήσαμε τις παραδόσεις μέσω delivery, κάτι που είναι σημαντικό και μας κράτησε στην πανδημία". 

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ
"Η αγορά φαίνεται πως μετά το Πάσχα θα ανοίξει. Για τους εξωτερικού χώρους, ωστόσο είναι σημαντικό και αυτό το άνοιγμα, καθώς ο καιρός πλέον επιτρέπει την κατανάλωση έξω. Ωστόσο είναι καίριας σημασίας να μην κλείσει ξανά η εστίαση, γιατί τα πισωγυρίσματα μόνο κακό κάνουν στις επιχειρήσεις. Θεωρώ πως δεν θα δούμε μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης, δηλαδή έκρηξη. Η επαναφορά θα γίνει σταδιακά και πιστεύω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, έως τέλος του έτους θα ανοίξει ο κλάδος πλήρως. Σε κάθε περίπτωση για να φτάσουμε τις πωλήσεις του 2019 θα πρέπει να κοιτάξουμε από τα μέσα του 2022 πιστεύω", δηλώνει ο ίδιος. 

ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Τέλος, ο ίδιος σημειώνει πως, "ο κλάδος της εστίασης στην πλειονότητά του τηρούσε τα μέτρα για την εξάπλωση της πανδημίας και κατά τη διάρκεια αυτής. Θα συνεχίσουμε να τα τηρούμε και να προσέχουμε. Το άνοιγμα που θα γίνει πρέπει να είναι με συνέπεια και υπευθυνότητα".