Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.09.2021, 12:42

Γ. Καραβολανίδης (Μαλαματίνα): Οι ενέργειες στο online κανάλι κράτησαν το ενδιαφέρον στο lockdown

Γ. Καραβολανίδης (Μαλαματίνα): Οι ενέργειες στο online κανάλι κράτησαν το ενδιαφέρον στο lockdown

*Γράφει ο Γιώργος Καραβολανίδης, Διευθυντής Πωλήσεων της Μαλαματίνα

Κατά τη διάρκεια των lockdown έπρεπε να διατηρήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον των καταναλωτών για ρετσίνα, ένα προϊόν που παραδοσιακά καταναλώνεται εκτός σπιτιού. Στόχος μας λοιπόν, ήταν,  να μην την ξεχάσει ο καταναλωτής, να συνεχίζει να πίνει ρετσίνα με το φαγητό του ακόμα και σε περιβάλλον lockdown.
Έτσι, προχωρήσαμε σε στοχευμένες ενέργειες με καταστήματα delivery, προωθώντας την Μαλαματίνα μέσω ειδικών προσφορών. Για παράδειγμα ενδεικτικά αναφέρω ότι, κάνοντας λογαριασμό €20, έπαιρνε κανείς δώρο ένα μπουκάλι ρετσίνα Μαλαματίνα.
Με τέτοιες ενέργειες καταφέραμε να διατηρήσουμε ενεργό το ενδιαφέρον για το προϊόν, με αποτέλεσμα ο κλάδος πλέον, να καταγράφει ανοδική τάση.
Επιπλέον είδαμε ότι και τα καταστήματα delivery έχουν πολύ καλό αντίκρισμα ως προς αυτό.
Ωστόσο, η κατανάλωση που παρατηρείται, όταν το HoReCa λειτουργεί με κανονικούς ρυθμούς δεν συγκρίνεται. Τώρα λοιπόν είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί μια παρέα που κάθεται σε ένα τραπέζι μπορεί να καταναλώσει 4-5 ρετσίνες, ενώ σπίτι η κατανάλωση ήταν στο μισό.
Βλέπουμε δηλαδή ότι η κατανάλωση αρχίζει και αυξάνεται με τις παραπάνω ενέργειες να λειτουργούν επικουρικά για την περίοδο του lockdown.